خبرنگاران دهیاران و ناظران بهداشتی بر برداشت توت فرنگی مازندران نظارت می نمایند
به گزارش سافاری رو، ساری- خبرنگاران - ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان مازندران اظهار داشت که دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها به همراه نماینده ناظر بهداشتی موظفند بر بکارگیری کارگران برای برداشت توت فرنگی طبق مقررات پروتکل های بهداشتی نظارت نمایند.

حضور و نحوه بکارگیری کارگران بومی و غیربومی برای برداشت محصول توت فرنگی در مازندران که همه ساله از اواخر فروردین شروع می گردد و تا خاتمه خرداد ادامه می یابد، برای دومین سال کرونایی بار دیگر مورد توجه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا نهاده شده است و براساس مصوبه جدید ستاد کرونا، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های بابلسر، آمل و جویبار باید الزام رعایت پروتکل های بهداشتی را از سوی کارفرمایان و پیمانکاران پیگیری و نظارت نمایند.
برداشت توت فرنگی به عنوان نخستین میوه بهاره مازندران هفته گذشته در منطقه بهنمیر شهرستان بابلسر شروع شد و در بازار مصرف در دسترس نهاده شد و همزمان با شروع فصل جدید برداشت این میوه رعایت پروتکل های بهداشتی در بخش چیدن و همچنین استفاده از کارگران فصلی بار دیگر به مصوبه ستاد مقابله با ویروس کرونا بدل شده است.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران به بکارگیری روزانه از 15 تا 25 کارگر ساده برای برداشت توت فرنگی در هر هکتار اشاره نمود و گفت: با توجه به حساسیت برداشت این محصول پرطرفدار بهاره که بدون پوست تازه خواری نیز می گردد، رعایت پروتکل های بهداشتی بسیار مهم و لازم است.
حسین مولایی بر لزوم استفاده از دستکش ، ماسک و رعایت فاصله اجتماعی به عنوان ابتدایی ترین پروتکل های بهداشتی تاکید نمود و شرح داد: بخاطر اینکه برداشت توت فرنگی به کارگران ساده غیرماهر احتیاج دارد، صاحبان مزارع توت فرنگی با هدف پرداخت دستمزد کمتر بیشتر از کارگران غیربومی که عمده آنان از استان گلستان هستند استفاده می نمایند، لذا دهیاران و شوراهای اسلامی موظف هستند بر نحوه اسکان کارگران و جابجا آنان طی فصل برداشت نظارت داشته باشند.
وی ادامه داد: طبق مصوبه ستاد مقابله با ویروس کرونا کارفرما با هماهنگی صاحبان مزارع باید برای همه کارگران دستکش و محلول ضدعفونی فراهم نمایند. غذاها باید از آشپزخانه مرکزی مورد تایید مراکز بهداشتی تهیه گردد و به صورت جداگانه با رعایت فاصله گذاری صرف گردد و نباید سفره مشترک صبحانه و ناهار در سر مزارع پهن گردد.
این کارشناس باغبانی مازندران بسته بندی با رعایت مقولات بهداشتی در اوزان مختلف و در ظروف یکبار مصرف سر مزارع را ضروری دانست و گفت: با توجه به حساسیت این میوه عرضه فله ای آن مشتری جزئی و حتی عمده ندارد.
مولایی تاکید نمود: صاحبان باغ توت فرنگی بدانند که کارشناسان فرمانداری ها با هماهنگی بخشداران و دهیاران فرایند بکارگیری کارگران و عرضه محصول را هر روز رصد خواهند کرد و در صورت تخلف طبق مصوبه از ورود کارگران به باغات جلوگیری می گردد.
وی امنیت و سلامت محصولات کشاورزی مازندران را بسیار مهم و ضروری توصیف کرد و گفت: به طور یقین مردم نیز به نحوه برداشت و عرضه میوه به خصوص توت فرنگی بسیار حساس هستند.
طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران سطح زیر کشت توت فرنگی سال جاری با افزایش 100هکتاری نسبت به سال گذشته به یکهزار و 600 هکتار رسیده است.
توت فرنگی میوه ای است که هر چه بیشتر نور آفتاب دریافت کند ، رنگش قرمزتر ، مزه ای شیرین تر ، کیفیتش بیشتر و خوش طعم تر می گردد. همچنین از یک بوته توت فرنگی تا سه مرحله برداشت می گردد و متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار 10 تن است.
شرایط مازندران در روزهای اخیر وارد مرحله ای تازه از همه گیری ویروس کرونا شد و شمار بیماران بستری کووید19 به مرز یک هزار و 600 نفر رسیده است.
منبع: ایرنا