خروج حجم زیاد آب از آبخوان نجف آباد منطقه را با چالش روبرو کرد

به گزارش سافاری رو، به گزارش خبرنگاران، محمد خلقی ظهر سه شنبه در جمع کارشناسان و مدیران شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: ارتباط و اندرکنش آب سطحی و آب زیرزمینی می تواند منجر به ایجاد پهنه های آب سطحی مانند رودخانه ها، دریاچه ها و تالاب ها و منابع آب زیرزمینی گردد.

خروج حجم زیاد آب از آبخوان نجف آباد منطقه را با چالش روبرو کرد

وی بیان داشت: وجود درز و شکست های زمین شناسی که باعث خروج آب از منطقه می گردد و هم چنین افزایش چاه های مجاز و غیر مجاز در منطقه سبب افت شدید سطح آبخوان ها گردیده که این مسئله نشأت رودخانه زاینده رود به داخل آبخوان را بالا برده است.

رئیس پژوهشکده تحقیقات آب های زیر زمینی دانشگاه تهران ادامه داد: افت شدید سطح آب زیرزمینی و کاهش ذخیره آبخوان منجر به اثرات زیست محیطی زیان بار متعددی از جمله کاهش آبدهی چاه ها، فرونشست زمین، کاهش کیفیت آب زیرزمینی و همچنین کاهش ذخیره منابع آب سطحی دارای ارتباط هیدرولیکی با آبخوان می گردد.

وی اضافه نمود: مطالعات ایزوتوپی اختلاط آب سطحی رودخانه زاینده رود و آب زیرزمینی را در بخش عمده ای از محدوده شبکه نکوآباد تأیید نموده است.

خلقی بیان داشت: این مطالعات جهت آنالیز میزان اختلاط آب سطحی و زیرزمینی مقادیر دوتریوم و اکسیژن 18 آب رودخانه و آبخوان اندازه گیری گردیده است.

وی با تأکید بر این که ارتباط هیدرولیکی رودخانه زاینده رود با آبخوان در محدوده مطالعاتی که در سال های قبل غالباً به صورت تخلیه کننده آبخوان بوده، به حالت تغذیه کننده تغییر نموده است، گفت: آنالیز ها نشان داده که افت شدید سطح آب زیرزمینی، مستقل از میزان بارش منطقه بوده و ناشی از پمپاژ بی رویه چاه ها و کاهش آب سطحی ورودی به منطقه مطالعاتی است.

رئیس پژوهشکده تحقیقات آب زیرزمینی دانشگاه تهران اضافه نمود: با توجه به سنگ شیلی کف آبخوان، افت شدید ایجاد گردیده که نمی تواند در اثر نشت از سنگ کف باشد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 8 بهمن 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 74

به "خروج حجم زیاد آب از آبخوان نجف آباد منطقه را با چالش روبرو کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خروج حجم زیاد آب از آبخوان نجف آباد منطقه را با چالش روبرو کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید