معنی ضرب المثل فارسی؛ قوز بالای قوز
به گزارش سافاری رو، ضرب المثل ها در عین کوتاه بودن گویای داستانی بلندبالا است که یادآور پیشینه فرهنگی و نغز گویی ایرانیان است. در این قسمت از معانی ضرب المثل فارسی به ضرب المثل قوز بالا قوز می پردازیم. در خواندن این مقاله با خبرنگاران همراه باشید.
تاریخچه ضرب المثل قوز بالا قوز
در زمان های قدیم، شخصی به علت اینکه روی کمرش قوزی داشت، بسیار ناراحت و غمگین بود و همواره از این بابت رنج می برد.
شبی ناگهان بیدار شد و تصور کرد صبح شده است. تصمیم گرفت به حمام برود. سپس وسایلش را جمع و به سمت حمام حرکت کرد. نزدیک حمام که شد صدای آواز به گوشش رسید، اما توجهی نکرد و وارد حمام شد.
صدای آواز خواندن بیشتر و بیشتر شد، اما باز هم اعتنایی نکرد. آن مرد داخل سربینه شد، لباس های خود را درآورد و به داخل گرم خانه رفت. افرادی را دید که مشغول پایکوبی و آواز هستند. بعد به جمع آن ها پیوست به پایکوبییدن و آواز خواندن پرداخت.
آن مرد در حال پایکوبییدن بود که یکدفعه متوجه شد پاهای آن افراد سُم دارد. تمام بدنش لرزید و متوجه شد که این افراد جن هستند. در دلش از خداوند خواست که پشت و پناهش باشد و خیلی عادی رفتار کرد.
چند دقیقه بعد جن ها دریافتند که آن مرد یک انسان است و چون با آن ها صمیمی و دوست شده بود قوز روی کمرش را برداشتند. آن شب مرد بسیار راضی شد و از آن ها تشکر کرد و به خانه اش برگشت.
فردای آن روز هنگامی که برای خرید به بازار رفته بود دوستش او را دید. بسیار تعجب کرد که قوزی روی کمر آن مرد وجود ندارد. نزدیک رفت و سلام کرد. بعد به او گفت: قوزت را چه کردی؟! آن مرد لبخندی زد و جریان شب گذشته را برای او تعریف کرد.
چند شبی گذشت و رفیق آن مرد با خود گفت: امشب به حمام می روم و برای همواره از شر قوزم خلاص می شوم. وی وارد حمام شد و همان افرادی را که دوستش تعریف نموده بود آنجا دید و تصور کرد که اگر به جمع آن ها بپیوندد قوزش را برمی دارند. سپس به جمع آن ها پیوست و بلند بلند آواز خواند. از شانس بد، جن ها آن شب حالشان مساعد نبود و هنگامی که آن مرد را دیدند بسیار عصبانی شدند و قوزی روی کمر آن مرد گذاشتند. مرد بیچاره که کاری از دستش بر نمی آمد ناله اش بلند شد و گفت:
بدبخت شدم، قوزی بالای قوزم شد.
این جمله رفته رفته به صورت ضرب المثل در آمد و زمانی به کار می رود که برای شخصی مسئله ای به وجود آید و هنوز آن مشکل حل نشده، به گرفتاری دیگری دچار گردد.
منبع: کجارو / persian-joke.com / بیتوته / parsnaz.ir