مقدمات عکاسی؛ چگونه دوربین را به طور صحیح در دست نگه داریم؟

به گزارش سافاری رو، همان طور که می دانید، امروزه بسیاری از دوربین های عکاسی به همراه قابلیت لرزش گیر و تثبیت نماینده تصویر ارائه می شوند. برخی از این دوربین ها، فناوری های لرزش گیر را مستقیماً روی سنسور دوربین به کار گرفته اند. برخی دیگر نیز لنزهای خود را به این ویژگی مجهز نموده اند. برخی دوربین های حرفه ای تر نیز ترکیبی از این دو روش را به کار گرفته اند تا برترین نتایج و عملکرد را برای مشتریان دوربین های عکاسی خود فراهم نمایند. در این میان، بیشتر دوربین های امروزی خودشان به خوبی می توانند میزان ISO را تنظیم نمایند تا سرعت شاتر به میزان کافی بالا باشد تا تصاویری شفاف و بدون لرزش ثبت شوند. اگرچه استفاده از این ویژگی ها و پیشرفت های تکنولوژیکی به شما یاری می نماید تصاویر بهتری را ثبت کنید، ولی کماکان کاملاً لازم است که نحوه صحیح نگه داشتن دوربین در دستان خودتان را به خوبی یاد بگیرید. استفاده صحیح و نگه داشتن صحیح دوربین در دستان هنگام عکاسی به شما یاری می نماید تا حتی با دوربین های میان رده هم بتوانید تصاویری شفاف، واضح و بدون لرزش را ثبت کنید. در این مقاله قصد داریم دقیقاً به همین موضوع بپردازیم.

مقدمات عکاسی؛ چگونه دوربین را به طور صحیح در دست نگه داریم؟

منظور از لرزش دوربین چیست؟

لرزش دوربین زمانی اتفاق می افتد که دوربین در دست های عکاس تکان بخورد و سرعت شاتر هم آن قدر بالا نباشد که بتواند سوژه را کاملاً ثابت و واضح به تصویر بکشد. در نتیجه، عکس شما محو خواهد بود و به نظر می رسد که گویا سوژه تصویر در حال حرکت بوده است.

لرزش دوربین به خاطر سرعت پایین شاتر معمولاً در محیط های کم نور اتفاق می افتد. چراکه دوربین سعی می نماید با کاهش سرعت شاتر، نور بیشتری را جذب نموده و عکس شفاف تری بگیرد. با کاهش سرعت شاتر، احتمال ثبت لرزش دوربین هم به مراتب بالا تر می رود. البته، تنظیم اشتباه متغیرهای نوردهی دوربین هم می تواند به این مشکل دامن بزند. به عنوان مثال، در محیط های کم نور عکاس باید دیافراگم دوربین را تا جای ممکن باز نموده و میزان ISO را نیز افزایش دهد تا نور تصویر مناسب باشد. اگر این تنظیمات اشتباه اجرا شده و نور کافی نباشد، دوربین به صورت اتوماتیک سرعت شاتر را کاهش می دهد.

چه ارتباطی بین سرعت شاتر و فاصله کانونی وجود دارد؟

اگر سرعت شاتر برای فاصله کانونی مورد نظر شما خیلی پایین باشد، حتی کوچک ترین لرزها نیز در عکس ثبت می شوند؛ بنابراین، درک و استفاده صحیح از رابطه بین سرعت شاتر و فاصله کانونی لنز، یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین موارد برای عکاسی است. این قانون را همواره در فکر داشته باشید: با افزایش فاصله کانونی، شما حتماً باید سرعت شاتر را نیز افزایش دهید تا بتوانید از محوشدگی ناشی از لرزش دوربین جلوگیری کنید. برای درک بهتر این قانون، به تصویر زیر دقت کنید.

هرچه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد، احتمال ثبت لرزش دوربین بالاتر می رود، چراکه کوچک ترین لرزش ها نیز در این فاصله تشدید می شوند. اگر این قانون را به خوبی درک نموده و با کار بگیرید، تا حد زیادی می توان به وسیله تنظیم سرعت شاتر، از لرزش در عکس ها پیشگیری کرد.

تکنیک های درست نگه داشتن دوربین عکاسی

در کنار تمام نکات فنی که در بخش قبل بیان کردیم، یکی از ساده ترین راهکارها برای کاهش و یا جلوگیری از لرزش دوربین حین عکاسی، استفاده از تکنیک های صحیح برای نگه داشتن دوربین است. برای انجام این کار، تنها کافی است چند مرحله ساده را همواره در نظر داشته باشید و به آن ها دقت کنید.

1- زاویه بدن و پاهای خود را عمود بر سوژه قرار دهید

زمانی که دوربین را در دست دارید، ایستادن به صورت موازی در مقابل سوژه ممکن است شدت لرزش دوربین را بیشتر کند. بنابراین توصیه می کنیم زاویه 90 درجه و قائم با سوژه عکاسی داشته باشید. این کار به شما یاری می نماید تعادل بیشتری هنگام عکاسی داشته باشید. چراکه اگر هم لرزشی باشد، به صورت عقب و جلو خواهد بود که تأثیر کمتری در لرزش تصویر دارد. اگر اهل تیراندازی بوده باشید، حتماً می دانید که این موقعیت و نحوه ایستادن تأثیر خیلی زیادی در ثابت نگه داشتن اسلحه و کنترل ضربه اسلحه خواهد داشت.

2- آرنج خود را به پهلو بچسبانید

باز بودن دست ها و آرنج ها باعث می گردد لرزش ها تشدید شده و هر حرکتی در بدن شما به دست ها نیز منتقل گردد؛ بنابراین توصیه می کنیم تا آرنج های خود را هنگام عکاسی کاملاً به پهلو خود بچسبانید. بدن شما به عنوان یک نقطه تکیه گاه عمل خواهد نمود و از لرزش های احتمالی دست و آرنج شما جلوگیری می نماید.

3- نقطه تعادلی دوربین را نگه دارید

این موضوع تا حد خیلی زیادی به نوع دوربین و لنز شما بستگی دارد. همان طور که می دانیم، دوربین های مختلفی با ابعاد مختلف در بازار وجود دارد. بعضی لنزهای بزرگ و سنگین وزنی دارند. درهرحال، هر دوربین و هر لنزی، یک نقطه تعادل دارد. اگر دوربین را از نقطه تعادلی آن نگه دارید، ثابت و کم لرزش خواهد بود. ولی در غیر این صورت، تعادل لنز به هم خورده و به راحتی لرزش ایجاد می گردد. به عبارت دیگر، احتیاجی نخواهد بود که با سنگینی یک سمت لنز مقابله کنید.

4- دوربین را جلوی صورت خود نگه دارید

بعضی ترجیح می دهند که با استفاده از نمایشگر پشت دوربین عکاسی نمایند. برای این کار باید دستان خود را باز نموده و دوربین را جلوی بدن خود نگه دارید. همان طور که در موارد قبلی هم اشاره شد، هرچه دستان شما در هنگام عکاسی بازتر باشد، احتمال ثبت لرزش هم بالاتر می رود؛ بنابراین توصیه می کنیم که چشم انداز یاب دوربین را به صورت خود چسبانده و از این طریق نیز به ثابت ماندن دوربین یاری کنید.

5- کمی با سر خود به دوربین فشار بیاورید

زمانی که دستان و آرنج خود را کاملاً به پهلوها چسبانده و دوربین را هم جلوی صورت خود گرفتید، توصیه می کنیم کمی با صورت خود به دوربین فشار بیاورید تا همه چیز کاملاً تحت کنترل شما باشد. با این کار، از چندین جهت به دوربین تسلط پیدا خواهید کرد.

6- قبل از فشردن دکمه شاتر، نفس خود را بیرون دهید

دم و بازدم هم می تواند تکان و لرزش هایی را در دوربین عکاسی و در نتیجه در عکس شما ایجاد کند. بنابراین، حین نگه داشتن دوربین و عکاسی یادتان باشد که کمی پیش از فشردن دکمه شاتر، نفس خود را بیرون دهید. حتی نفس های کوچک هم می تواند لرزش های ریزی در دوربین ایجاد کند. این تکنیک در آموزش های تیراندازی و نظامی نیز اهمیت بالایی دارد و همواره به سربازها آموزش داده می گردد که پیش از کشیدن ماشه، بازدم انجام داده و نفس خود را حبس نمایند.

در تصویر زیر می توانید مجموعه توصیه های اجرا شده را در قالب یک تصویر مشاهده کنید. به تفاوت زاویه بدن و زاویه دوربین (تکنیک شماره 1) دقت کنید.

نحوه صحیح نگه داشتن دوربین با لنز تله فوتو

تکنیک های در دست نگه داشتن دوربین هایی که لنز تله فوتو دارند کمی فرق دارد. استفاده از این لنزها باعث می گردد تا وزن قسمت جلویی دوربین شما خیلی بیشتر گردد؛ بنابراین، باید از تکنیک هایی بهره ببرید تا بتوانید تعادل را به خوبی حفظ نموده و از ایجاد لرزش در دوربین جلوگیری کنید. با این حال، بخش زیادی از این تکنیک ها شبیه به موارد قبلی هستند.

هر آنچه باید درباره سرعت شاتر در عکاسی بدانید

  • پایه لنز را جدا نموده و یا اینکه برعکس کنید

لنزهای تله فوتو وزن سنگینی دارند و معمولاً پایه و سه پایه های اختصاصی خودشان را دارند. چراکه آویزان بودن آن ها به بدنه دوربین ممکن است باعث آسیب تماشا دوربین گردد. با این حال، وجود این پایه ها باعث می گردد نگه داشتن لنز با استفاده از دست، کمی سخت باشد. حفظ تعادل لنز با استفاده از پایه ها آسان نیست. از سوی دیگر، استفاده طولانی از پایه لنز هم می تواند دستان شما را خسته کند.

بنابراین توصیه می کنیم تا پایه لنزهای تله فوتو را هنگام عکاسی جدا کنید، یا اینکه آنها را چرخانده و مانند عکسی که در ادامه می بینید، رو به بالا کنید تا مزاحمتی برای شما ایجاد نکند.

  • برترین نقطه تعادلی را پیدا کنید

زمانی که پایه لنز تله فوتو را برعکس نموده باشید، به راحتی می توانید بدنه لنز را با دست نگاه داشته و نقطه تعادلی را پیدا کنید. فرمول خاصی برای این کار وجود ندارد و خودتان در زمان در دست گرفتن لنز متوجه خواهید شد که در کدام قسمت وقت لنز بهتر پخش شده و دوربین تعادل بهتری در دستان شما دارد.

  • پاها و بدن شما عمود به سوژه باشند

همان طور که پیش تر هم بیان شد، بهتر است زاویه پاهای شما به صورت عمود به سوژه عکاسی باشد و نیم تنه بالایی خود را به سمت سوژه بچرخانید و عکاسی کنید. این کار به شما یاری می نماید تعادل خود را بهتر حفظ نموده و لرزش ها را کاهش دهید. این موضوع هنگام استفاده از لنز تله فوتو اهمیت بسیار بیشتری پیدا می نماید، چراکه وزن آن بیشتر است و احتمال لرزش ها نیز بالاتر می رود.

  • آرنج خود را به پهلوها بچسبانید

این مورد نیز همچون بخش قبلی است، با این تفاوت که وزن بالای این لنزها باعث شده تا استفاده از این تکنیک اهمیت بیشتری پیدا کند. زمانی که دست شما تکیه گاه داشته باشد، خیلی آسان تر می توانید وزن دوربین را بدون ایجاد هیچ لرزشی تحمل کنید.

  • دوربین را به صورت خود چسبانده و هنگام فشردن دکمه شاتر نفس خود را حبس کنید

توضیحات این موارد همچون بخش قبل است.

کاهش لرزش دوربین به وسیله تکیه دادن

یکی از برترین و مؤثرترین روش ها برای کاهش لرزش دوربین، پیدا کردن یک سطح محکم و ثابت است که به آن تکیه دهید. به عنوان مثال، یک درخت و یا یک ماشین می تواند گزینه های مناسبی باشند. این کار احتمال عقب و جلو شدن شما هنگام عکاسی را کاملاً از بین می برد؛ بنابراین می تواند با سرعت شاتر کمتری عکاسی کنید و محوشدگی و لرزش هم در تصاویر شما دیده نگردد. اگر از این تکنیک استفاده می کنید، یادتان باشد که سایر تکنیک ها و روش هایی که پیش تر مطرح شده بود را نیز همچنان باید رعایت کنید.

آموزش اضافه کردن بارش برف طبیعی به عکس در فتوشاپ

نحوه نگه داشتن دوربین در حالت نشسته

عکاسی در حالت نشسته شاید چندان متداول نباشد. ولی اگر قصد داشته باشید که از زاویه پایین و عکاسی کنید و یا اینکه مثلاً از بچه ها عکاسی کنید، این تکنیک می تواند برای شما خیلی مفید باشد. برای این کار می توانید از چند حالت بهره ببرید. حالت اول این است که دوربین را مستقیم روبروی خود گرفته و آرنج های خود را به زانوها بچسبانید تا تکیه گاه داشته باشند. در حالت دوم شما باید آرنج دست چپ خود را روی زانوی چپ قرار داده و زانوی راست را هم روی زمین بگذارید. اگر تجربه تیراندازی و کار با اسلحه را داشته باشید، متوجه خواهید شد که این حالات شباهت خیلی زیادی به توصیه های زمان تیراندازی دارند. هر دو تکنیک کارایی بالایی دارند و انتخاب بین آن ها به خودتان بستگی دارد. ولی اگر می خواهید لباس های شما کمتر کثیف شوند، بهتر است از تکنیک دوم بهره ببرید.

برای کاهش لرزش دوربین این موارد را در نظر داشته باشید

یادتان باشد که تمامی موارد فوق بیشتر برای زمانی کاربرد دارد که از لنز و یا دوربین شما از سیستم های لرزش گیر استفاده نمی نمایند. دوربین هایی که چنین ویژگی دارند تا حد زیادی در این امر به شما یاری نموده و لرزش های احتمالی را به صورت اتوماتیک حذف می نمایند تا شما عکس هایی واضح داشته باشید. بااین حال، رعایت و به کارگیری این تکنیک ها به مهارت های عکاسی شما خواهد اضافه کرد. در حالت معمول، توصیه می کنیم که حالت لرز ش گیر دوربین شما همواره روشن باشد، مگر اینکه بخواهید تصاویر زیاد با سرعت شاتر خیلی بالایی بگیرید که احتیاجی به لرزش گیر ندارند. ولی یادتان باشد، اگر قصد دارید که با سرعت شاتر بسیار بالا عکاسی کنید، بهتر است حالت لرزش گیر لنز و دوربین خاموش باشد. چراکه در این شرایط ممکن است برخلاف خواست شما عمل نموده و سرعت عکاسی شما را کاهش دهد.

منبع: photographylife

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 31 خرداد 1401 بروزرسانی: 31 خرداد 1401 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2187

به "مقدمات عکاسی؛ چگونه دوربین را به طور صحیح در دست نگه داریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقدمات عکاسی؛ چگونه دوربین را به طور صحیح در دست نگه داریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید