جاذبه های گردشگری ساری؛ از باداب سورت تا پناهگاه های حیات وحش

به گزارش سافاری رو، ساری از شهرهای مازندران و پایتخت پیشین ایران در زمان آقامحمدخان قاجار بوده است. این شهر یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران نیز محسوب می گردد.

جاذبه های گردشگری ساری؛ از باداب سورت تا پناهگاه های حیات وحش

برای سفر با تور پوکت کریسمس 2021 همراه ما باشید. هیچ جا بهتر از سواحل زیبای تایلند نمیتواند خستگی را از تن شما بدر کند و تجربه آرامش را به شما بدهد.

برای رفتن به مازندران 3 محور اصلی فیروزکوه، هراز و چالوس وجود دارد؛ هر یک از این محورها نیز چه در ایام تعطیل و چه در ایام غیرتعطیل پرتردد هستند. چنانچه قصد سفر به سمت ساری را دارید باید در محور فیروزکوه از سوادکوه و قائم شهر عبور کنید تا به ساری برسید. فاصله قائم شهر تا ساری نیز 25 کیلومتر است. ساری جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری دارد که دیدن هریک از آنها خالی از لطف نیست.

مسجد جامع شاه عباسی

مسجد جامع شاه عباسی از بی نظیرترین آثار به جا مانده از دوران صفویه در ساری است. ساختمان این مسجد از آجر و ملات ساروج ساخته شده و این مسجد بخشی از مجموعه تاریخی فرح آباد است.

میدان ساعت

میدان ساعت در مرکز شهر ساری است. در این میدان، برجی با ساعت عقربه ای بزرگ و مجهز به صدای زنگ ناقوس قرار گرفته است که به نماد مازندران و ساری تبدیل شده است. در سال 1380 ساعت زنگدار این برج را به دلیل اعتراض بعضی از ساکنان نزدیک به برج قطع کردند.

عمارت فاضلی

عمارت بسیار زیبای فاضلی یکی از جاذبه های گردشگری ساری است. این عمارت در محله آب انبارنوی ساری واقع شده است و دو عمارت مسکونی متعلق به دوره قاجار و پهلوی دارد. تزیینات این بنا شامل آجرکاری روی دیوارهای حیاط است.

خانه رَمَدانی

در بافت قدیمی شهر ساری انواع عمارت های تاریخی وجود دارد که یکی از آنها عمارت تاریخی رمدانی است. خانه رمدانی مربوط به دوره قاجار و در محله آب انبار نوی ساری واقع شده که درمرداد 1384 به ثبت ملی رسیده است.

خانه کلبادی

خانه منوچهر خان کلبادی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در چهار راه برق ساری واقع شده و درسال 1377 به ثبت ملی رسیده است. همچنین این بنا دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه با یک زیرزمین ساخته شده است. مصالح به کار رفته در این بنا چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش است.

حمام وزیری

حمام وزیری نیز مربوط به دوره قاجار است. این حمام در کوچه آب انبار خیابان انقلاب ساری واقع و درسال 1381 ثبت ملی شده است.

امامزاده یحیی

امامزاده یحیی ساری در میدان ساعت و خیابان جمهوری ساری قرار گرفته است. این بنا باقی مانده قرن نهم هجری قمری است. مصالح به کار رفته در این بنا نیز آجر ختایی، ملات آهکی و گچ است.

بازار سنتی

بازار سنتی ساری نیز بافت قدیمی دارد. در این بازار می توانید اجناس متنوعی مانند میوه، سبزی، گل، کیف و کفش، ظرف و لوازم التحریر بیابید.

بوستان نیلوفرآبی

بوستان نیلوفر آبی در کیلومتر 2 جاده ساری به سمت نکا قرار گرفته است که از زیباترین جاذبه های گردشگری ساری است. این بوستان حدود 45 هکتار وسعت دارد، گل های نیلوفر آبی این بوستان بسیار خیره نماینده است و گردشگران بسیاری را به خود جلب می نماید.

سد شهید رجایی یا سلیمان تنگه

سد شهید رجایی یا سد سلیمان تنگه در بخش دودانگه و نزدیکی روستای افراچال قرار گرفته است.

دریاچه چورت

دریاچه چورت در روستایی به همین نام قرار گرفته است. برای رفتن به چورت هم باید به کیاسر ساری بروید. از روستا تا دریاچه با خودرو حدود 20 دقیقه راه است. اسم اصلی دریاچه چورت، دریاچه میانشه است. بدون اغراق چورت، یکی از زیباترین دریاچه های مازندران محسوب می گردد.

باداب سورت

چشمه های پلکانی باداب سورت بی شک از زیباترین جاذبه های گردشگری ساری محسوب می گردد. هرساله گردشگران بسیاری برای دیدن باداب سورت به کیاسر ساری سفر می نمایند. چشمه های باداب سورت در سال 1387 به عنوان دومین اثر طبیعی ملی ایران ثبت شد. چشمه های باداب سورت بعد از چشمه پامو کاله ترکیه به عنوان دومین چشمه آب شور دنیا محسوب می گردد. برای رسیدن به باداب سورت باید در ساری جهت کیاسر، سه راه تلمادره، روستای اروست را طی کنید تا به باداب سورت برسید.

برج رِسکِت مازندران

برج رِسکِت مربوط به سدهٔ 5 ه. ق است و در شهرستان ساری، بخش دودانگه، روستای رسکت واقع شده و در سال 1312 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پارک شهید زارع

پارک جنگلی شهید زارع ساری در فاصله یک کیلومتری جنوب جاده ساری - بهشهر و کنار بیمارستان سوانح و سوختگی زارع ساری قرار گرفته است. این پارک به دلیل وجود تپه های جنگلی، درختان بلوط و انجیلی زیبا است. این مکان امکانات گردشگری نیز دارد.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز

پناهگاه حیات وحش دشت ناز در 29 کیلومتری شمال شهر ساری قرار گرفته است. دوستداران حیات وحش می توانند از این پناهگاه منحصربه فرد دیدن نمایند. این پناهگاه 56 هکتار وسعت دارد. اطراف این پناهگاه محصور است، اما گوزن ها از پشت دیوارهای سیمی قابل مشاهده هستند. گوزن زرد، مرال، شوکا، گربه جنگلی و قرقاول ازگونه های جانوری این منطقه هستند.

پناهگاه حیات وحش دودانگه و چهاردانگه

پناهگاه حیات وحش دودانگه و چهاردانگه دردو بخش دودانگه و چهاردانگه شهرستان ساری قرار گرفته است که طی مصوبهٔ شمارهٔ 63 مورخ 21 مرداد 1354 شورای عالی محیط زیست به مجموعهٔ مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ایران پیوست. گونه های جانوری این پناهنگاه نیز شوکا، گراز، پلنگ، خرس قهوه ای، گرگ، گربه جنگلی و قرقاول است.

پناهگاه حیات وحش سمسکنده

پناهگاه حیات وحش سمسکنده در 10 کیلومتری جنوب شرقی ساری واقع شده و جهت دسترسی آن از ساری تا سمسکنده است. سپس با یک جاده روستایی به درون محوطه راه می یابید. از گونه های مهم گیاهی این پناهگاه ممرز، انجیلی، توسکا، تمشک و لیلکی و از گونه های مهم جانوری آن گوزن زرد، مرال، شوکا، قرقاول، انواع پرندگان شکاری، شغال، گربه جنگلی، سنجاب و سمور جنگلی، گراز، عقاب جنگلی، جغد، کبوتر جنگلی و گرگ است.

تالاب سراندون و بالندون

تالاب سراندون و بالندون در ساری، مجموعه تالابی با دو بخش جنوبی (سراندون) و شمالی (بالندون) است. این مجموعه تالاب در زمستان و پاییز پرآب و در بهار و تابستان به علت کاربرد زراعی کم آب است. همچنین در فصول پاییز و زمستان مرغان مهاجر مانند قو، مرغابی، قره غاز و پرلا به این تالاب ها می آیند.

ساحل خزرآباد

ساحل معروف خزرآباد که دیگر احتیاج به معرفی ندارد. ساحل خزرآباد در کنار دریا و 35 کیلومتری شمال شهر ساری قرار گرفته است.

تالاب حمیدآباد

تالاب حمیدآباد از جاذبه های زیبای گردشگری ساری است که در جاده دریای ساری به سمت فرح آباد (خزرآباد) در روستای سرسبز و زیبای حمیدآباد قرار گرفته است. این تالاب پوشیده از گل های نیلوفر آبی است که در زمان باز شدن آنها این تالاب و این منطقه جلوه خاصی می یابد. گونه های مختلف پرندگان مهاجر و غیرمهاجر نیز در این تالاب زندگی می نمایند.

دریاچه الندان

دریاچه الندان با مساحت 17 هکتار که در هنگام بارندگی به 30 هکتار می رسد در روستای الندان بخش چهاردانگه شهرستان ساری واقع است. این اثر طبیعی با قدمت کواترنری در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

  • سفر به مازندران
منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 20 بهمن 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 790

به "جاذبه های گردشگری ساری؛ از باداب سورت تا پناهگاه های حیات وحش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های گردشگری ساری؛ از باداب سورت تا پناهگاه های حیات وحش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید