لپ تاپ دست دوم یا نو؟ خرید کدام یک منطقی تر است؟

به گزارش سافاری رو، این روزها افزایش قیمت گجت های نو بسیاری از افراد را به سمت خرید مدل های دست دوم سوق داده است. حال این پرسش به وجود می آید که اگر قصد خرید لپ تاپ را داشته باشیم بهتر است یک محصول نو را خریداری کنیم یا دست دوم؟

لپ تاپ دست دوم یا نو؟ خرید کدام یک منطقی تر است؟

قبل از اینکه به سراغ یک محصول دست دوم بروید، باید بدانید که خرید آن می تواند توأم با ریسک باشد. شما اگر بخواهید یک پردازنده دست دوم بخرید، با یک تست چند دقیقه ای هم می توانید از خوب و سالم بودن آن مطمئن شوید چون اگر آن را تحت فشار قرار دهید، اگر خراب باشد باید ضعف خود را نشان دهد. اما آیا می توان با چنین اطمینان خاطری به خرید یک لپ تاپ دست دوم هم اقدام کرد؟ اگر با بودجه محدود در پی خرید یک لپ تاپ مناسب هستید، این مطلب را از دست ندهید.

چرا باید لپ تاپ نو بخریم؟

خرید یک لپ تاپ نو به جای یک لپ تاپ دست دوم معمولا کاری است که بیشتر مردم انجام می دهند. دلایل زیادی هم وجود دارد که چرا این افراد چنین کاری را انجام می دهند. نخست اینکه خرید یک لپ تاپ نو به این معناست که شما اولین کاربر آن هستید و دیگر نباید نگران این باشید که نکند کاربر قبلی یک آسیب خاصی به آن رسانده باشد که بعدا قرار است خود را نشان دهد.

دوم اینکه احتیاجی نیست نگران ضعف عملکرد باتری باشید. لپ تاپ ها معمولا برای استفاده به مدت شش ماه یا یک سال خریداری نمی شوند. بیشتر مدل های دست دوم غالبا بیش از 2 سال کار نموده اند و این یعنی دیگر به شارژدهی آن ها هیچ امیدی نیست و احتمالا نخستین کاری که باید بکنید این است که یک باتری خوب آن هم اگر در دسترس باشد برایش بخرید. خرید یک لپ تاپ نو حتی اگر باتری خوبی هم نداشته باشد حداقل این اطمینان خاطر را به شما می دهد که طول عمر مفید آن کم نشده است.

خرید یک لپ تاپ نو از فروشگاه های معتبر به این معناست که می توانید از گارانتی دستگاه هم به صورت کامل بهره مند شوید. در صورتی که یک لپ تاپ دست دوم بخرید خبری از گارانتی نیست چون همانطور که گفته شده، بسیاری از افراد پس از گذشت چند سال لپ تاپ خود را می فروشند.

تنها نقطه ضعفی که خرید یک لپ تاپ نو دارد این است که شما باید مبلغ زیادی را برای خرید یک مدل خوب و قدرتمند هزینه کنید. مبلغی که اگر نیمی از آن را هم داشته باشید می توانید همان مدل را به صورت دست دوم بخرید. این موضوع زمانی که از لحاظ بودجه در محدودیت باشید اما کارهایی که انجام می دهید سنگین باشند، بیشتر مشکل ساز می گردد.

چرا باید لپ تاپ دست دوم بخریم؟

اما می رسیم به دلایل خرید لپ تاپ دست دوم. همانطور که می دانید، خرید یک محصول دست دوم یعنی اینکه پذیرفتیم آنچه که قرار است به دستمان برسد، کیفیت و عملکرد یک مدل نو را نخواهد داشت. از طرفی دیگر لپ تاپ محصولی بسیار حساس است که اگر از شرایط نگه داری قبلی آن مطلع نباشید، خرید مدل دست دوم آن می تواند واقعا کار پرریسکی باشد.

فروشنده نهایتا به شما مهلت تست 24 ساعته می دهد که در این مدت شما فرصت خاصی برای تست و ارزیابی کامل عملکرد لپ تاپ نخواهید داشت چون ممکن است محصول از داخل مشکل داشته باشد و شما بعدا متوجه آن شوید. به تمام این موارد می توان طول عمر پایین باتری، اتمام یا زمان کم به جای مانده از گارانتی و… را هم اضافه نمود.

اما با این حال اگر شخص فروشنده را می شناسید و می دانید از لپ تاپ مورد نظر چگونه استفاده نموده است و بعلاوه می توانید وقت بیشتری برای تست و آنالیز کیفیت محصول از او بگیرید، خرید مدل دست دوم می تواند تا حدودی کم خطر باشد اما همچنان نمی توان گفت منطقی تر از خرید یک لپ تاپ نو.

به صورت کلی خرید یک لپ تاپ دست دوم ریسک های زیادی را به همراه دارد اما یک سری اقدامات هست که می توانید انجام دهید تا حداقل این ریسک به کمترین اندازه خود برسد. هنگام خرید لپ تاپ دست دوم حتما به موارد زیر دقت کنید:

  • اگر شخصی که قصد خرید لپ تاپ از او را دارید آشنا و قابل اطمینان است و به شما از بابت کیفیت لپ تاپ خود تضمین می دهد، خرید محصول می تواند ریسک کمی را در پی داشته باشد.
  • اگر از فروشگاه خاصی قصد خرید دارید و فروشنده هم تصاویر محصول را بارگذاری نموده، حتما آن را مشاهده و پس از دریافت محصول با تصاویر تطبیق دهید تا هیچ مغایرتی وجود نداشته باشد.
  • بعضی از وب سایت ها به ازای دریافت مبلغی، محصول دست دوم را تست و سپس گزارش مربوط به سالم بودن آن را به خریدار اعلام می نمایند. اگر فروشگاهی که قصد خرید لپ تاپ دست دوم از آن را دارید چنین گزینه ای دارد حتما از آن بهره ببرید.
  • حتما با فروشنده به صورت شخصی تماس بگیرید و با او در رابطه با مسائل مختلفی که در رابطه با محصول در سایت عنوان نشده صحبت و اطلاعات مورد احتیاج را دریافت کنید.
  • اگر امکان خرید و تست حضوری وجود داشت حتما این کار را انجام دهید تا با خیال راحت تری محصول مورد نظر را خرید کنید.
  • حتما برای خرید لپ تاپ دست دوم از کارت، هزینه را پرداخت کنید.
  • مدت زمان به جای مانده از گارانتی را مورد آنالیز قرار دهید.
  • اگر لپ تاپ به دستتان رسید حتما آن را از تمامی زوایا چک کنید تا مسئله ای نداشته باشد، سپس تمام پورت ها و اتصالات آن را امتحان کنید و ببینید آیا به درستی کار می نمایند یا خیر. کلیدهای صفحه کلید را هم یک به یک امتحان کنید تا مشکل خاصی نداشته باشند.
  • حتما از فروشنده بخواهید تا شرایطی را برای بازگشت محصول در نظر بگیرد تا در صورت مشکل دار بودن بتوانید آن را پس داده و وجه خود را پس بگیرید. در غیر این صورت اصلا ریسک نکنید.

نتیجه

با خواندن شرایط بالا، متوجه می شوید که بسیاری از فروشنده ها حاضر به پذیرش بسیاری از آن ها نمی شوند. در نتیجه خریدار باید خریدی پر از ریسک را تجربه کند. البته می گردد همچنان لپ تاپ دست دوم خوبی را یافت و خریداری کرد اما همه چیز بستگی به فروشنده و شرایط فروش دارد. به صورت کلی می توان بین لپ تاپ نو و دست دوم اینطور قضاوت کرد:

  • خرید لپ تاپ نو برترین و منطقی ترین گزینه است چرا که شما می دانید چه چیزی را خریداری نموده اید، محصول شما شامل گارانتی می گردد، در صورت خراب بودن به راحتی می توانید آن را پس دهید و اینکه تمام قطعات آن با عمر مفید کامل در اختیارتان قرار می گیرند.
  • خرید لپ تاپ دست دوم اگرچه هزینه بسیار کمتری خواهد داشت اما عمدتا گارانتی در کار نیست، از کیفیت فنی لپ تاپ اصلا اطلاع خاصی ندارید، فقط مجبور هستید به حرف فروشنده اعتماد کنید، خریدی پر از استرس و ریسک را تجربه خواهید کرد، زمان زیادی برای یافتن یک مدل مناسب صرف خواهد شد و بسیاری موارد دیگر.

بنابراین به نظر می رسد اگر کمی بیشتر هزینه کنید و لپ تاپ نو بخرید، خیالتان آسوده تر خواهد بود. اگر در پی لپ تاپ هایی با قیمت مناسب هستید، می توانید سری به فروشگاه خبرنگاران زده و مدل های متنوعی را متناسب با احتیاج خود بخرید.

منبع: Windows Central

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 آبان 1401 بروزرسانی: 20 آبان 1401 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2279

به "لپ تاپ دست دوم یا نو؟ خرید کدام یک منطقی تر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لپ تاپ دست دوم یا نو؟ خرید کدام یک منطقی تر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید