معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن

به گزارش سافاری رو، گیاهی است یک ساله با برگ های بیضی شکل و نوک تیز، ساقه هایش پرشاخه، انتهای شاخه ها پیچک دار و میوه اش غلافی است که در هر غلاف چند دانه وجود دارد. رنگ دانه ها بر حسب واریته آن متفاوت

معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی گیاه:

Phasaeolus vulgaris L. می باشد.

تیره گیاه:

پروانه واران Leguminosae

نوع گیاه:

بوته

مشخصات ظاهری:

گیاهی است یک ساله با برگ های بیضی شکل و نوک تیز، ساقه هایش پرشاخه، انتهای شاخه ها پیچک دار و میوه اش غلافی است که در هر غلاف چند دانه وجود دارد. رنگ دانه ها بر حسب واریته آن فرق دارد و به رنگ های متنوع و خالدار دیده می شوند.

طبیعت دانه:

طبق نظر حکمای طب سنتی گرم است.

رویش جغرافیایی:

در اغلب کشورها و ایران به تناسب نوع آب و هوا کاشته می شود.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در لوبیا چیتی:

ویتامین های A, Bcomplex, C, D, E, K، پروتئین، چربی، هیدرات های کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، تیامین، نیاسین، آنتی بیوتیک، کاناوالین، آنتی بیوتیک مورومیکس، ایزوفلاون گلیکوزید، پانتوتنیک اسید، آنتوسیانین و کولین در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

دانه. در ضمنً برگ، گل و جوانه گیاه نیز خواص دارویی دارند.

بیشتر بخوانید: خوراک لوبیا چیتی با جوپرک

نحوه مصرف:

معمولاً دانه به صورت پخته مصرف می شود.

خواص درمانی:

آنتی اکسیدان و مغذی، کاهنده کلسترول و فشار خون و ضد اسپاسم عضلانی، ضد تشنج و مسکن درد سیاتیک و درد کمر، سرشار از پروتئین و فیبر و جلوگیری کننده از اختلالات کلیوی، پیشگیری کننده از سرطان روده بزرگ (کولون) و مفید برای پوکی استخوان، ضد استسقاء و تحلیل برنده ورم مزمن مفاصل می باشد. در ضمنً برای تورم چشم، روماتیسم مزمن، نقرس، دیابت و در استعمال خارجی برای ضرب خوردگی ها مفید است.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

منبع: راسخون
انتشار: 17 آبان 1400 بروزرسانی: 17 آبان 1400 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 1970

به "معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید