معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن
به گزارش سافاری رو، گیاهی است یک ساله با برگ های بیضی شکل و نوک تیز، ساقه هایش پرشاخه، انتهای شاخه ها پیچک دار و میوه اش غلافی است که در هر غلاف چند دانه وجود دارد. رنگ دانه ها بر حسب واریته آن متفاوت
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی گیاه:
Phasaeolus vulgaris L. می باشد.تیره گیاه:
پروانه واران Leguminosaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است یک ساله با برگ های بیضی شکل و نوک تیز، ساقه هایش پرشاخه، انتهای شاخه ها پیچک دار و میوه اش غلافی است که در هر غلاف چند دانه وجود دارد. رنگ دانه ها بر حسب واریته آن فرق دارد و به رنگ های متنوع و خالدار دیده می شوند.طبیعت دانه:
طبق نظر حکمای طب سنتی گرم است.رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها و ایران به تناسب نوع آب و هوا کاشته می شود.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در لوبیا چیتی:
ویتامین های A, Bcomplex, C, D, E, K، پروتئین، چربی، هیدرات های کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، تیامین، نیاسین، آنتی بیوتیک، کاناوالین، آنتی بیوتیک مورومیکس، ایزوفلاون گلیکوزید، پانتوتنیک اسید، آنتوسیانین و کولین در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
دانه. در ضمنً برگ، گل و جوانه گیاه نیز خواص دارویی دارند.بیشتر بخوانید: خوراک لوبیا چیتی با جوپرک
نحوه مصرف:
معمولاً دانه به صورت پخته مصرف می شود.خواص درمانی:
آنتی اکسیدان و مغذی، کاهنده کلسترول و فشار خون و ضد اسپاسم عضلانی، ضد تشنج و مسکن درد سیاتیک و درد کمر، سرشار از پروتئین و فیبر و جلوگیری کننده از اختلالات کلیوی، پیشگیری کننده از سرطان روده بزرگ (کولون) و مفید برای پوکی استخوان، ضد استسقاء و تحلیل برنده ورم مزمن مفاصل می باشد. در ضمنً برای تورم چشم، روماتیسم مزمن، نقرس، دیابت و در استعمال خارجی برای ضرب خوردگی ها مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 17 آبان 1400
بروزرسانی: 17 آبان 1400
گردآورنده: safariro.ir
شناسه مطلب: 1970
به "معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی لوبیا چیتی و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید