5 پژوهشگر برتر هنرهای تجسمی انتخاب می شوند

به گزارش سافاری رو، مدیر بخش همایش و فراخوان مقالات یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خبر از تجلیل از 5 پژوهشگر برتر حوزه هنرهای تجسمی در این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر و معرفی آنها در موزه امام علی (ع) به وسیله معرفی آثارشان داد.

5 پژوهشگر برتر هنرهای تجسمی انتخاب می شوند

به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، حسن موریزی نژاد مدیر بخش همایش و فراخوان مقالات این دوره از جشنواره درباره این بخش گفت: در این دوره به ابتکار مدیر هنری جشنواره بخش پژوهش به صورت جدی گنجانده شده است. پژوهش رکن مهمی در حوزه هنر است و مکمل فعالیت های هنری است.

وی در ادامه درباره این موضوع که آیا در این سال ها حوزه پژوهش های هنری همپای رشد هنر در کشورمان رشد نموده اند یا نه، نیز اعلام کرد: تا وقتی در این حوزه اطلاعات آماری نداشته باشیم نمی توان به صراحت گفت آیا پژوهش های هنری همپای رشد هنر در کشورمان رشد داشته و یا جلوتر و یا عقب تر از آن است اما در یک دید مقایسه ای با گذشته می توان اعلام کرد که در دهه 80 و 90 از منظر افزایش کمی پژوهش ها و کیفیت آنها در حوزه هنر، قابل قیاس با دهه های قبل نیست و رشد بسیار خوبی را در این دو دهه در حوزه پژوهش شاهد بوده ایم. اما شاید مهمترین معضل یک پژوهشگر این است که نمی تواند به عنوان یک امر اقتصادی به کار پژوهش نگاه کند و از راه نویسندگی امرار معاش کند.

موریزی نژاد اظهار کرد: امیدوارم در هر صورت حضور بخش همایش در جشنواره هنرهای تجسمی، خلاء های موجود در این عرصه را پر کند و نگاه مسوولان را نیز بیشتر به این حوزه معطوف کند.

وی درباره عنوان هنرهای تجسمی و پدیده خلاقیت که موضوع فراخوان بخش مقالات است، گفت: ما فکر کردیم که چه عواملی روی هنرهای تجسمی و خلاقیت اثرگذار است و در این راه عوامل متعددی را شناسایی کردیم که سه محور آن مدنظر نهاده شده است. تاثیری که جامعه روی خلاقیت می گذارد و شامل برخورد مردم و استقبال آنها از هنرمند و کار هنری می گردد که انگیزه هایی در هنرمند ایجاد می نماید. موضوع بعدی تاثیری است که اقتصاد می تواند در امر خلاقیت داشته باشد. در این بخش تاثیر حراجی ها، گالری ها و نمایشگاه گردان ها به عنوان ارکان مهم اقتصاد هنر مدنظر است و اینکه چه تاثیری بر خلاقیت می گذارند. در نهایت تاثیر آموزش بر امر خلاقیت مدنظر نهاده شد. آنالیز مساله آموزش بخصوص در دانشگاه ها و آکادمی های خصوصی و تاثیر شیوه های آموزش در پیشبرد خلاقیت در این مجال مورد آنالیز قرار می گیرد.

مدیر بخش همایش و فراخوان مقالات یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه درباره دیگر بخش های پژوهش گفت: ما در این دوره جشنواره از پنج نفر از افرادی که در حوزه پژوهش سابقه خوبی دارند و از نسل های مختلف هستند، تجلیل خواهیم کرد. در طول جشنواره، در موزه امام علی (ع) کتاب های مهمی که طی 40 سال در عرصه هنرهای تجسمی منتشر شده است نمایش داده می گردد که در کنار آن ما به شکل های مختلف به معرفی این پنج نفر می پردازیم که از جمله آنها معرفی کتاب ها و مقالات آنهاست.

موریزی نژاد ادامه داد: یک بخشی را هم به صورت پنل در این دوره جشنواره در خانه هنرمندان ایران برگزار می کنیم که قرار است در این پنل ها در سه محوری که در بالا ذکر کردم، سخنرانی و ارائه مقاله داشته باشیم. در همین پنل ها مقالات بخش مسابقه نیز ارائه می شوند.

داوران بخش همایش و فراخوان مقالات یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شامل بهنام کامرانی، حامد کیا و شهروز مهاجر هستند.

در این بخش به سه نفر از برگزیدگان لوح افتخار و مبلغ 50 میلیون ریال جایزۀ نقدی اهدا می گردد و به نویسندگانی که مقالاتشان در کتاب چاپ گردد لوح تقدیر و کتاب اهدا می گردد.

اساتید و پژوهشگران باید مقالات کامل خود را مطابق فرمت پیشنهادی جشنواره که در سایت جشنواره به نشانی https://www.ivafestival.ir نهاده شده است ارائه نمایند.

آخرین مهلت ارسال مقالات اول بهمن ماه و داوری آثار 4 تا 15 بهمن ماه خواهد بود.

یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی در بهمن ماه 1397 برگزار می گردد. در این جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را عهده دار هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 16 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 21 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 177

به "5 پژوهشگر برتر هنرهای تجسمی انتخاب می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 پژوهشگر برتر هنرهای تجسمی انتخاب می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید