بادمجان پلو به روش قزوینی ، سریع ترین پلوی مخلوط رستورانی

به گزارش سافاری رو، بادمجان پلو یکی از انواع پلو مخلوط سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران مثل قزوین و شیراز به شیوه های متنوع طبخ می گردد. این قاطی پلوی خوشمزه را می توانید با مرغ، با گوشت چرخ نموده و حتی بدون گوشت به صورت وگان طبخ و برای یا سرو کنید. در این مقاله از در طرز تهیه بادمجان پلو به روش قزوینی را به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن این غذا با برنج و بادمجان را به شما آموزش می دهیم.

بادمجان پلو به روش قزوینی ، سریع ترین پلوی مخلوط رستورانی

مواد لازم برای تهیه بادمجان پلو قزوینی با گوشت چرخ نموده

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
بادمجان3 عدد میانه
گوشت چرخ نموده200 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
گوجه فرنگی4 عدد میانه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سیر (برای سیر داغ)3 حبه
زعفران (دم نموده غلیظ)1 قاشق چای خوری یا بیشتر
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاریبه اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
ماست و ترشیبرای سرو بادمجان پلو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم جهت تهیه بادمجان پلو: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه بادمجان پلو به روش رستورانی

انواع پلو با بادمجان چی درست کنم؟ بادمجان پلو یک پیشنهاد ویژه به کسانی است که شیفته طعم لذیذ بادمجان با برنج هستند. مراحل طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه این قاطی پلوی لذیذ، سه عدد بادمجان را پوست بگیرید و بشویید و به صورت حلقه ای برش بزنید. بادمجان ها را بعد از برش زدن در آب و نمک به مدت نیم ساعت قرار دهید. این کار یاری می نماید تا تلخی بادمجان از بین برود. بعد از نیم ساعت بادمجان ها را آبکش کنید و اجازه بدهید تا آب اضافه آنها خارج گردد و کمی خشک شوند.

اگر برنج احتیاج به پاک کردن دارد آن را پاک کنید. سپس برنج را چند بار بشویید و آبکشی کنید. در نهایت برنج را در آب و نمک به مدت 1 تا 2 ساعت بخیسانید. خیساندن برنج هم به پخت راحت تر آن یاری می نماید و هم باعث می گردد برنج هنگام پخت حجم بیشتری پیدا کند و یا به اصطلاح ری کند.

می توانید برای تهیه انواع برنج و بعلاوه بادمجان سرخ شده منجمد و آماده به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: سیر و پیاز را تفت دهید

در این فاصله مایه بادمجان پلو را آماده کنید. پیاز را پوست بگیرید و بشویید و با یک چاقوی تیز به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را در یک تابه روی حرارت میانه با اندازه کافی از روغن تفت دهید. پیاز را تا جایی تفت دهید که سبک و طلایی گردد.

3 حبه سیر را پوست بگیرید و بشویید و با رنده ریز رنده کنید یا با سیر له کن آن ها را به صورت پوره درآورید. سیرهای پوره شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم با پیاز تفت دهید تا جایی که عطر سیر بلند گردد. حواستان باشد که سیر زیاد تفت نخورد چون سریع می سوزد و تلخ می گردد.

می توانید برای تهیه پیاز داغ منجمد و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: گوشت را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه بادمجان پلو، گوشت چرخ نموده را به سیر و پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید. گوشت چرخ نموده را تا جایی تفت دهید که تغییر رنگ دهد و از خامی دربیاید.

می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی و ادویه را اضافه کنید

در ادامه دستور تهیه بادمجان پلو به روش قزوینی، ادویه ها و چاشنی ها را به ترکیب گوشت چرخ نموده و سیر و پیاز اضافه کنید. در ابتدا نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را در گوشه ای از تابه تفت دهید تا از خامی در بیایند و عطر آنها بلند گردد.

سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا از خامی درآید و رنگ آن تغییر کند، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید تا عطر و طعمشان با هم ترکیب گردد.

می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: پوره گوجه فرنگی را آماده و به ترکیب اضافه کنید

گوجه ها را بشویید و سپس به یاری رنده و یا دستگاه غذاساز گوجه ها را به شکل پوره درآورید. در این مرحله از طرز تهیه بادمجان لای پلو پوره گوجه را به محتویات تابه روی حرارت اضافه کنید و با آنها ترکیب کنید. حرارت را بالا نگه دارید تا آب اضافه پوره گوجه تبخیر گردد، بعد از آن درب تابه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم همه مواد با هم به خوبی پخته شوند. 10 الی 15 دقیقه کافی است.

مرحله ششم: بادمجان ها را سرخ کنید

در فاصله ای که آب پوره گوجه کشیده می گردد، به سراغ بادمجان ها بروید و آنها را تفت دهید. یک تابه دیگر با سایز مناسب روی حرارت قرار دهید و اندازهی روغن در آن بریزید و بادمجان ها را در آن تفت دهید. بعد از آنکه دو طرف بادمجان ها سرخ شدند آنها را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه آن جذب دستمال گردد.

بادمجان سرخ نموده آماده و منجمد را به روش های اینترنتی و حضوری از هم می توانید بخرید.

مرحله هفتم: بادمجان پلو قزوینی را دم بگذارید

یک قابلمه را با اندازه آب کافی روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را به همراه نمک اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنج کمی نرم گردد. بسته به نوع برنجی که استفاده می کنید بعد از 7 الی 10 دقیقه، یعنی زمانی که سطح بیرونی دانه برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، برنج را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.

برای داشتن ته دیگ، کف قابلمه اندازهی روغن بریزید و با نان بپوشانید. سپس یک کفگیر برنج آبکش شده را روی آن بریزید و یک کفگیر از مواد پلو بادمجان و اسلایس های بادمجان سرخ شده. این لایه ها را همین طور تا خاتمه و تا زمانی که برنج و مواد میانی و بادمجان های سرخ شده آن تمام شوند، تکرار کنید. لایه آخر باید برنج باشد.

در خاتمه اندازهی زعفران دم نموده روی برنج بریزید و سپس درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید بادمجان پلو با گوشت چرخ نموده به مدت چهل دقیقه روی حرارت ملایم باقی بماند تا کاملا دم بکشد.

می توانید برای تهیه زعفران به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: پلو بادمجان قزوینی را سرو کنید

بعد از حدود چهل دقیقه بادمجان پلو قزوینی مجلسی شما آماده است. آن را در یک دیس مناسب بکشید و به همراه ماست ()، یا آن را سرو کنید.

ماست و ترشی را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه بادمجان پلو رستورانی

  • برای آنکه بادمجان ها هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خود جذب کند، کمی ماست به آنها بزنید. زدن ماست به بادمجان ها هیچ تاثیری در مزه آن ندارد.
  • اگر ذائقه شما به طعم ترشی متمایل است می توانید از چاشنی های ترش مثل آبغوره و یا گرد لیمو در تهیه مایه بادمجان پلو بهره ببرید.
  • می توانید از زیره و یا ادویه پلویی هنگام دم گذاشتن بادمجان پلو قزوینی بهره ببرید و اندازهی از این ادویه ها روی آن بپاشید.
  • علاوه بر پوره گوجه فرنگی، می توانید گوجه ها را به صورت ورقه ای خرد و سرخ کنید و لابه لای برنج به همراه مایه بادمجان پلو دم بگذارید.
  • در دستور پخت بادمجان پلو شهر قزوین، هر قدر اندازه پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ مجلسی) زیادتر باشد این غذا خوشمزه تر می گردد.
  • برنج را زنده تر از حالت معمول آبکش کنید تا بعد از اضافه کردن مواد میانی به آن شفته نگردد.
  • برای تهیه بادمجان پلو بدون گوشت، کافی است گوشت چرخ نموده را از مواد اولیه این غذا حذف کنید و آن را با سویا و یا بدون آن به شیوه گیاهی فقط با بادمجان و پوره گوجه فرنگی سرخ شده تهیه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن بادمجان پلو قزوینی

طرز تهیه بادمجان پلو قالبی به چه صورت است؟

در طرز تهیه بادمجان پلو قالبی پس از آبکش کردن برنج، داخل قابلمه ای مناسب را چرب نموده و کل کف ظرف را با بادمجان هایی که قبلا سرخ نموده اید، بپوشانید. سپس مطابق قبل لایه لایه برنج و مایه بادمجان پلو را بریزید. هنگام سرو، قابلمه را در ظرف مناسب برگردانید و به صورت قالبی آن را سرو کنید.

آیا می توان از مرغ به جای گوشت در طرز تهیه بادمجان پلوی شهر قزوین استفاده کرد؟

بله. شما می توانید از سینه مرغ ریش ریش شده و یا خرد شده به شکل مکعبی در ترکیب مایه این پلوی مخلوط بهره ببرید. مرغ را مثل گوشت چرخ نموده در این دستور تفت دهید و با سایر مواد سرخ کنید.

طرز تهیه بادمجان پلو با گوشت تکه ای به چه صورت است؟

گوشت گوسفندی یا گوساله را به صورت نگینی و در سایزی کوچکتر از سایز خورشتی برش دهید. از آنجایی که پخت گوشت زمان بر است، ابتدا آن را جداگانه بپزید و سپس با دیگر مواد تفت دهید و در نهایت به برنج اضافه کنید و دم بگذارید.

محصولات مرتبط

فلفل قرمز 80 گرمی سانتین

41,300 تومان 41,900 تومان 1% تخفیف

زعفران دو گرمی نوین زعفران

298,900 تومان 445,000 تومان 33% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

263,900 تومان 299,350 تومان 12% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

103,900 تومان 117,900 تومان 12% تخفیف

ادویه کاری 80 گرمی سانتین

52,900 تومان 59,900 تومان 12% تخفیف

ترشی فلفل 670 گرمی مجید

77,900 تومان 81,500 تومان 4% تخفیف

رب گوجه فرنگی 400 گرم رعنا

28,100 تومان 28,500 تومان 1% تخفیف

رب گوجه فرنگی آسان بازشو قوطی 800 گرمی به یک

48,100 تومان 59,500 تومان 19% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

165,900 تومان 175,000 تومان 5% تخفیف

برنج دودی مجلسی 2.5 کیلویی ساحل کنار

318,900 تومان

برنج هندی 10 کیلویی خوشبخت

527,000 تومان 600,000 تومان 12% تخفیف

روغن ذرت 1.8لیتر گلدن مایز (شفاف)

295,900 تومان 299,000 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی کم جذب2250گرمی اویلا

125,900 تومان 138,100 تومان 9% تخفیف

ماست دبه ای کم چرب 2 کیلویی 1/5 درصد چربی پگاه

47,300 تومان 47,750 تومان 1% تخفیف

سبزی قورمه سرخ شده منجمد 400 گرم نوبر سبز

122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف

سیب زمینی 10*10 900 گرمی نوبر سبز

104,900 تومان 117,700 تومان 11% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 شهریور 1403 بروزرسانی: 8 شهریور 1403 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2435

به "بادمجان پلو به روش قزوینی ، سریع ترین پلوی مخلوط رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بادمجان پلو به روش قزوینی ، سریع ترین پلوی مخلوط رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید