غذاهای محلی و اصیل وارنا؛ بلغارستان

به گزارش سافاری رو، بلغارستان سرزمینی در ناحیه بالکان است که علاوه بر جاذبه های منحصر به فرد، غذاهای محلی و سنتی مختلفی دارد.

غذاهای محلی و اصیل وارنا؛ بلغارستان

غذاهای بلغاری با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارند نوعی غذای اروپای شرقی به حساب می آیند که از آشپزی ترکی و یونانی هم تأثیر گرفته اند. در سفر به بلغارستان و شهرهای آن از جمله وارنا می توانید متوجه تنوع غذایی این کشور شوید و در کنار غذاهای محلی می توانید انواع غذاهای دریایی، ترکی، یونانی و انواع فست فود را در رستوران های آن پیدا کنید.

بلغاری ها با مهمان نوازی و با سرو غذاهای محلی که رنگ و طعم بی نظیری دارد، از گردشگران میزبانی می نمایند. لبنیات بخش مهم غذاهای بلغاری است و مردم این سرزمین علاقه خاصی به لبنیات دارند. نکته جالب در غذاهای این منطقه حفظ تعادل بین گوشت، سبزیجات و لبنیات است و آن چیزی است که شما می توانید از غذای بلغاری انتظار داشته باشید و آن را نسبت به غذاهای محلی دیگر سرزمین ها متمایز می نماید.

در این مقاله همراه ما باشید تا گردشی خوش طعم به وارنا داشته باشیم.

بانیتزا (Banitza)

بانیتزا از غذاهایی است که در خانواده بورک ها قرار گرفته است و در تمام نانوایی و شیرینی پزی های بلغاری یافت می گردد. این غذا با ترکیبی از تخم مرغ و پنیر تهیه می گردد و برای مواد داخلی آن از پنیر فتا، پیاز، کلم، اسفناج، قارچ یا کدو تنبل استفاده می گردد.

بعلاوه گاهی بانیتزا را با سیب و گردو هم پر می نمایند. این وعده غذایی لذیذ بخش جدایی ناپذیر صبحانه های سنتی بلغاری است و بانیتزا معمولا برای مرنام مهم نظیر سال نو تهیه می گردد.

سالاد شوپسکا (shopska salata)

شوپسکا یکی از سالاد های ساده و خوشمزه بلغاری است که سالادی اشتهاآور است و برای آغاز غذا استفاده می گردد. این سالاد با ترکیب گوجه فرنگی، خیار و پیاز به همراه پنیر رنده شده تهیه و با مقداری جعفری تزیین می گردد.

نکته قابل توجه این سالاد رنگ های سبزیجاتی است که در آن استفاده شده است؛ سفید (پیاز)، سبز (خیار) و قرمز (گوجه فرنگی) به رنگ پرچم بلغارستان است و به همین علت این سالاد را به یک غذای ملی تبدیل نموده است.

کباب چه (kebapche)

این غذای بی نظیر نوعی کباب است و از خانواده یکی از غذاهای معروف منطقه یوگسلاوی و رمانیایی است. این کباب اغلب با نوعی نوشیدنی بلغاری و سالاد شپسکا (Shopska) سرو می گردد.

برترین ترکیبی که می توان در کنار کباب چه بکار برد، سیب زمینی سرخ شده و پنیر بلغاری رنده شده به همراه اندکی ادویه جات مانند زیره و فلفل سیاه برای طعم دار کردن آن استفاده می گردد.

در ترکیبات این گوشت گاهی از سبزیجات معطر نیز استفاده می گردد. این غذا یکی از غذاهای فوق العاده ای است که حتما باید در سفر به بلغارستان امتحان کنید و در تمام شهرهای آن طبخ می گردد.

موساکا (musaka)

موساکا غذایی است که شما در هر جای جهان می توانید آن را با طعم متفاوتی تست کنید. اما دستور پخت این غذا در سراسر منطقه بالکان فرق دارد، که نسخه بلغاری آن از سیب زمینی، تخم مرغ و گوشت چرخ نموده تهیه می گردد. این غذای لذیذ حدود 500 سال پیش در زمان امپراطوری عثمانی از خاورمیانه به بلغارستان راه پیدا کرد.

نسخه یونانی موساکا آن بر پایه بامجان طبخ می گردد و لایه های بادمجان را بصورت ورقه ورقه با مواد میانی قرار می دهند، اما موساکای بلغاری از لایه های سیب زمینی و گوشت تفت داده شده با پیاز و قارچ محلی تهیه می گردد و روی آن با لایه ای از ماست بلغاری یا پنیر فراوان پوشانده می گردد.

لیوتنیتسا (lyutenitsa)

یکی از سس های پرهوادار بلغاری ها این سس خوش طعم است که از ترکیب گوجه فرنگی، فلفل و گاهی بادمجان تشکیل می گردد. اغلب این سس کمی تند است و آن را با کمی نان تست به عنوان میان وعده ای مورد علاقه میل می نمایند.

این سس ساده و خوشمزه امروزه در شیشه های کوچک فروخته می گردد، هرچند هنوز هم بسیاری از خانواده ها آن را در فصل های پاییز و زمستان در خانه تهیه می نمایند.

تاراتور (Tarator)

بلغاری ها علاقه خاصی به لبنیات دارند و در فصل تابستان از غذای تاراتور که نزدیک به آبدوغ خیار ما ایرانی ها است بسیار استفاده می نمایند.

تاراتور که نوعی سوپ سرد محسوب می گردد بر پایه ماست معروف بلغاری و از ترکیب خیار، سیر، شوید و گاهی تکه های یخ تهیه می گردد. بلغاری ها در فصل تابستان برای خنک شدن ، بستنی نمی خورند، بلکه خوردن یک کاسه تاراتور را ترجیح می دهند و این غذای سبک به خوبی می تواند به خنک شدنشان یاری کند.

سوپ سیرابی (Shkembe chorba)

اهالی این کشور این غذا را یا خیلی دوست دارند یا از آن متنفرند. این سوپ سیرابی در بیشتر کشورهای منطقه بالکان رایج است و این غذا از غذاهای اصیل و محبوب بلغاری ها است. این غذا را با سیر فراوان، پاپریکای قرمز و مقداری شیر می پزند و طعم دار می نمایند.

سوپ سیرابی یکی از غذاهایی است که معمولا در ساعات اولیه صبح و در رستوران ها کوچک سرو می گردد. نام این غذا شاید خوشایند به نظر نرسد اما خیلی از افراد آن را دوست دارند. اگر به طعم سیرابی علاقه دارید، در سفر به وارنا حتما این غذا را امتحان کنید.

دلمه بلغاری (ZELEVI and LOZOVI SARMI)

یکی از غذاهای سنتی بلغارستان که انواع مختلف آن در کشورهای بالکان و خاورمیانه بسیار رایج است، دلمه است که معمولا با برگ کلم یا برگ انگور تهیه می گردد.

برای تهیه این غذا، برگ کلم یا انگور را با گوشت چرخ نموده و برنج پر می نمایند و می پزند. مدل بدون گوشت این غذا را برای شب کریسمس می پزند. این غذا اغلب به عنوان پیش غذا سرو می گردد.

فلفل شکم پر (Chushki Burek)

یکی دیگر از غذاهای رایج در بلغارستان، فلفل شکم پر است که مثل دلمه با گوشت چرخ نموده و برنج تهیه می گردد. این غذا نوعی بورک است که هم بدون گوشت برای شب کریسمس تهیه می گردد. غذای دیگری که با فلفل تهیه می گردد، Chushka Byurek نام دارد که البته آن را به جای پختن، سرخ می نمایند و فلفل را با پنیر پر می نمایند.

ماست Kiselo Mlyako

اگر هوادار غذای ساده هستید یا فقط از روی کنجکاوی می خواهید آن را امتحان کنید، کافی است به اولین سوپرمارکت نزدیک محل اقامت خود سر بزنید و محصولات لبنی بلغاری را بخرید. این ماست خوش طعم مزه ای ترش دارد و بر این معتقدند که این ماست برای سلامت معده بسیار مناسب است.

مشنه اسکارا یا میکس گوشت (Meshana Skara)

یکی از غذاهای کلاسیک و اصیل بلغاری ها این غذای خوشمزه است و با ترکیب چند میکس کبابی گوشت سرو می گردد. بلغارستانی ها به گوشت علاقه زیادی دارند این غذا هم ترکیبی از گوشت کباب شده است که به شکل های مختلف تهیه می گردد.

این غذا معمولا شامل کوفته، کباب، استیک، شیشلیک و انواع سوسیس است. این غذا همراه با سالاد شوپسکا، یک غذای کامل است و اغلب با سیب زمینی سرخ نموده و پیاز خرد شده سرو می گردد.

اگر قصد سفر به بلغارستان را دارید، سفر خود را با تور بلغارستان برنامه ریزی کنید. انواع تورهای بلغارستان را از لحاظ قیمت در خبرنگاران با هم آنالیز نموده و مقرون به صرفه ترین تور را از آژانس مسافرتی مربوطه به راحتی بخرید.

تور وارنا

برای برنامه ریزی دقیق تر، پیشنهاد می کنیم لیست کاملی از جاهای دیدنی وارنا را در خبرنگاران همراه با اطلاعات کامل مشاهده کنید.

منبع: کجارو / findbgfood.com / thebrokebackpacker.com
انتشار: 27 آذر 1403 بروزرسانی: 27 آذر 1403 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2496

به "غذاهای محلی و اصیل وارنا؛ بلغارستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی و اصیل وارنا؛ بلغارستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید