شرایط طبیعت گردی و کمپینگ امن در روزهای کرونایی

به گزارش سافاری رو، ایسنا/ در این خبر شرایط طبیعت گردی و کمپینگ امن در روزهای کرونایی به طور کامل توضیح داده شده است.

شرایط طبیعت گردی و کمپینگ امن در روزهای کرونایی

داستان چیست؟

سهند عقدایی، طراح و مجری تورهای طبیعت گردی و کوهنوردی و مدیر اکوکمپ کوهستانی دماوند می گوید: پروتکل و دستورالعمل هایی که از سوی بعضی کشورها درباره چگونگی کمپینگ در دوران کووید- 19 منتشر می شوند با شرایط داخل کشور ما خیلی تطبیق ندارد. در کشورهای دیگر فضایی مختص کمپینگ وجود دارد و سکوهایی مختص برپایی چادر ایجاد شده و کنترل و نظارت وجود دارد. در ایران چنین فضایی نداریم، کمپ ها portable یا قابل انتقال هستند که همزمان با اجرای تور برپا و در خاتمه برنامه جمع آوری می شوند. با توجه به این شرایط و با آنالیز و مطالعه دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت و سازمان جهانی جهانگردی، دستورالعملهایی برای کمپینگ در ایران تهیه و در فدارسیون کوهنوردی ایران و وزارت میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی تصویب شده است.

در این شیوه نامه به موضوع فاصله گذاری و چگونگی رعایت بهداشت در اکوکمپ های کوه نوردی و طبیعت در دوران شیوع کووید19 پرداخته شد. هرچند، بیشتر کمپها در ارتفاع، مناطق دور دست و بیراهه قرار دارند که امکان نظارت و کنترل روی اجرای این دستورالعمل را محدود می نماید، در نتیجه می طلبد مجریان تورها، مدیران کمپ های کوهنوردی، توریستان و کوهنوردان، خود متعهد، مقید و ناظر به رعایت این شیوه نامه باشند.

در این شیوه نامه که از سوی فدراسیون کوهنوردی ابلاغ شده و وزارت میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی نیز مصوب نموده، آمد:

-در بدو ورود اسپری مایع ضدعفونی تک نفره به کوهنوردان و توریستان داده گردد و در مدت اقامت در صورت احتیاج شارژ گردد.

-اقامت در چادرها به صورت تک نفره باشد مگر برای افرادی که از قبل با هم رزرو نموده اند. هنگام رزرواسیون به همنوردانی و همسفرها که در شهر هم خانه نیستند توصیه گردد برای اقامتشان چادرهای جداگانه رزرو نمایند. -مدیرت اکوکمپ به هیچ وجه افراد غریبه را هم چادر نکند.

-در چادر به غیر زیرانداز هیچ امکانات دیگری داده نشده و از ارائه ملحفه و پتو خودداری گردد. در صورت مشاهده علائم بیماری در کوهنورد، زیرانداز نیز پس از خروج او شسته گردد.

-بعد از خروج کوهنورد و توریست از اکوکمپ، تمام محیط داخلی چادر اختصاصی، زیپ ها و نواحی بیرونی چادر که معمولا زیاد لمس می شوند با اسپری ضدعفونی گردد.

-پس از ضدعفونی، زیپ چادرها باز باشد تا تهویه صورت گیرد.

-در خصوص نحوه جمع آوری و تخلیه زباله، نهایت دقت و حفاظت فردی رعایت گردد و کیسه داخل سطل های زباله مرتبا تعویض گردد.

-تمام پرسنل شاغل در اکوکمپ برای حفاظت فردی موظفند در هنگام کار از ماسک، دستکش و لباس کار تمیز استفاده نمایند.

-در صورتیکه کوهنوردی علائم بیماری داشت از او خواسته گردد که به چادر غذاخوری تردد نکند و خدمات غذا در چادر اختصاصی او برایش سرو گردد.

-تعدادی وسایل محافظتی ماسک و دستکش اضافه در اکوکمپ موجود باشد و درصورتیکه کوهنوردی با علائم بیماری مشاهده شد، از آن وسایل محافظتی به او داده گردد.

-به منظور تمرکز خدمات بهداشتی، دسترسی کوهنوردان به فضای چادر غذاخوری به نحو شایسته محدود گردد که تا حد ممکن کوهنوردان در چادرهای اختصاصی حضور داشته باشند.

-در چادر غذاخوری جایگاه ها با فاصله 1.5 متر از یکدیگر چیدمان شوند. در صورت لزوم صرف غذا در چادر غذاخوری شیفت بندی گردد.

-محلول ضدعفونی دست روی میزها حاضر باشد تا کوهنوردان و توریستان در صورت تمایل دست خود را ضدعفونی نمایند.

-استفاده از ظروف عمومی، تجهیزات و لوازم اضافی در معرض آلودگی محدود شوند، از رومیزی استفاده نگردد تا امکان ضدعفونی سطح میزها فراهم گردد یا می توان از پوشش های یکبار مصرف رومیزی استفاده کرد.

-کوهنوردان از ظرف، قاشق، چنگال و لیوان شخصی خود استفاده نمایند یا اینکه در ابتدای ورود به اکوکمپ یک دست کامل ظروف به ایشان داده گردد و از ایشان خواسته گردد در تمام مدت اقامت در اکوکمپ، خود شستشوی ظروف اختصاصی را انجام دهند. اکوکمپ باید آب و مایع شستشو به میزان لازم برای استفاده کوهنوردان تهیه نموده و همواره در دسترس قرار دهد.

-غذا، سالاد و تنقلات نباید به صورت بوفه و باز سرو شوند. اغذیه و تنقلات به صورت مستقیم در ظرف کوهنورد سرو شده یا بصورت بسته بندی ارائه شوند.

-نان به صورت بسته بندی در کیسه یا سلفون کشیده و قرار داده گردد.

-در کنار فلاسک چای به اندازه کافی دستمال کاغذی یکبار مصرف قرار داده گردد و طی دستورالعمل کتبی که در محلی مناسب و قابل دید نصب می گردد از کوهنوردان و توریستان خواسته گردد برای فشار دادن فلاسک ضمن استفاده از دستمال کاغذی از لمس مستقیم آن خودداری نمایند.

-دمای پخت استاندارد موادغذایی رعایت گردد.

-تا حد امکان زنجیره انتقال گرم برای مواد غذایی تامین گردد که تا زمان سرو در چادر غذاخوری گرم بماند. در زمان انتقال ظرف حاوی غذا از چادرآشپزخانه تا چادر غذاخوری دقت لازم برای پیشگیری از آلودگی ثانویه رعایت گردد.

-با توجه به نظریه ماندگاری طولانی مدت ویروس روی سطوح استیل، در گندزدایی تجهیزات استیل در چادر آشپزخانه دقت گردد.

-امکان سرو غذا در چادرهای اختصاصی فراهم آید.

-چادرهای عمومی مثل چادر غذاخوری، آشپزخانه و توالت، خصوصا درآن نواحی که معمولا زیاد لمس می شوند با اسپری چندبار در روز ضدعفونی شوند.

-کوله بارهای کوهنوردان قبل از حمل توسط قاطر یا وانت حتما در گونی محافظ بسته بندی شوند.

منبع: همگردی
انتشار: 31 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 1258

به "شرایط طبیعت گردی و کمپینگ امن در روزهای کرونایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط طبیعت گردی و کمپینگ امن در روزهای کرونایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید