سینک گرانیتی بخریم یا نه؟ قبل از خرید مزایا و معایبش را بدانید!

به گزارش سافاری رو، شاید اگر چند سال به قبل بازگردیم برای انتخاب سینک ظر شویی آشپزخانه خود کار بسیار ساده ای پیش رو داشتید و صرفاً باید از میان انواع سینک های استیل و فولادی یک مدل و طرح باب میل خود را انتخاب می کردید، اما خب امروزه بازار گسترش یافته است و سینک هایی با جنس های مختلفی در دسترس قرار گرفته اند که یکی از آن ها سینک گرانیتی است. سینک های گرانیتی دارای ویژگی های ساختاری و ظاهری خاص خود هستند که مزایای زیادی را برای آن به ارمغان آورده است. در این مطلب از ویکی ساختمون مروری بر این نوع از سینک ها خواهیم داشت و مزایا و معایب آن ها را آنالیز می کنیم.

سینک گرانیتی بخریم یا نه؟ قبل از خرید مزایا و معایبش را بدانید!

سینک گرانیتی چیست؟

اگر اولین بار باشد که این اسم به گوشتان می خورد شاید فکر کنید که این سینک را با تراش دادن سنگ های گرانیتی ساخته اند اما واقعیت غیر از این است. برای ساخت سینک های گرانیتی کانی های مقاوم سنگ های گرانیتی مانند کوارتز را با درصدهای مشخصی از رزین و چسب های مخصوص مخلوط می نمایند و با استفاده از قالب آن ها را اشکال و طرح های مختلف در می آورند. به طور کلی خرده های گرانیتی یا همان کوارتز و رزین با نسبت های 80 به 20 با یکدیگر ترکیب می شوند. از آنجایی که کوارتز از کانی های بسیار مقاوم موجود در طبیعت است پس می تواند گزینه ایده آلی برای ساخت سینک باشد.

مزایای سینک گرانیتی

سینک های گرانیتی محصولاتی هستند که به طریق مصنوعی از مواد طبیعی ساخته می شوند و همین موضوع نقاط قوت زیادی را برای آن ها به بار آورده است. در ادامه به معرفی مهم ترین مزایای استفاده از سینک های گرانیتی در آشپزخانه می پردازیم.

مقاومت سختی بسیار بالا

سنگ های گرانیت را همه به دلیل مقاومت و سختی بسیار بالا می شناسند، به همین دلیل هم سینک های ساخته شده از این سنگ ها نیز مقاومت بسیار بالایی در برابر هر گونه خراش و ضربه دارند. سینک های گرانیتی بر خلاف سینک های استیل در صورت روبرو به ضربه های فیزیکی دچار فرورفتگی نخواهند شد. در استفاده روزمره هم هیچ گونه خراشیدگی در سطح آن ها به وجود نمی آید اما این موضوع به این معنا نیست که شما مجاز به استفاده از سیم های ظرفشویی در تمیز کردن آن ها هستید. استفاده مکرر از سیم ظرفشویی برای تمیز کردن ظاهر زیبای این سینک ها را مخدوش خواهد نمود. ناگفته نماند که سینک های گرانیتی در کیفیت و تراکم های مختلفی در دسترس هستند و متعاقباً تراکم های بالا از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.

مقاومت حرارتی بالا

قبل از خرید سینک های گرانیتی بهتر است آگاه باشید که مقاومت حرارتی این نوع از سینک ها از سینک های استیل بالاتر است و به راحتی می توانند درجه حرارت های نزدیک به 250 درجه سانتی گراد را تحمل نمایند. از این رو خانم های خانه دار در کار کردن با این سینک ها می توانند خیالی راحت داشته باشند. البته به منظور سیر طبیعی ماندگاری سینک گرانیتی بهتر است که در تماس مستقیم با حرارت های بالا مانند قابلمه ها و ظروف داغ قرار نگیرند زیرا ممکن است که با مرو زمان آسیب ببیند؛ بنابراین اگر قابلمه یا ماهیتابه را از روی گاز بر می دارید، سعی کنید به هیچ وجه آن را مستقیماً روی سطح سینک قرار ندهید.

تنوع در طرح و رنگ

همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، سینک های گرانیت محصولاتی فرآوری هستند و این به معناست که در طی مراحل ساخت و فراوری می تواند طرح ها و رنگ های بی نهایتی را به این سینک ها بخشید. بر خلاف سینک های استیل که در طیف بسیار محدودی از رنگ در دسترس هستند، سینک گرانیت از این بابت هیچ گونه حد و مرزی ندارد؛ بنابراین اگر به دکوراسیون آشپزخانه و خانه خود بسیار اهمیت می دهید، با توجه به طیف گسترده طرح و رنگ موجود در بازار از سینک های گرانیتی، می توانید به راحتی همخوانی و هماهنگی لازم را در آشپزخانه برقرار کنید.

از سوی دیگر، سینک های گرانیتی اغلب خود رنگ هستند یعنی رنگ آن ها به دلیل نوع گرانیت استفاده شده در ساخت آن ها است. به همین دلیل هم بسیار کم دچار تغییر رنگ می شوند. ناگفته نماند که سینک های گرانیتی به رنگ تیره نسبت به نوع روشن از حساسیت بیشتری در مقابل لکه پذیری برخوردار هستند، پس اگر چندان وقت سر و کله زدن با تمیز کردن مداوم سینک را ندارید توصیه می گردد که سینک های گرانیتی با رنگ های روشن تهیه کنید که لکه پذیری کمتری دارند.

در خدمت سلامت خانواده

سینک های ظرفشویی جایی هستند که در جهت تغذیه خانواده قرار گرفته اند. در واقع هر ماده غذایی که وارد خانواده می گردد حتماً سری به سینک آشپزخانه خواهد زد. از طرفی هم به دلیل رطوبت بالای سینک و تماس با مواد غذایی فاسد شده یا حساس مانند گوشت، احتمال رشد عوامل بیماری زا از جمله باکتری ها در آن بسیار بالا است.

سینک های گرانیتی محصولاتی مهندسی شده هستند و انواعی از آن ها به گونه ای ساخته شده اند که دارای خاصیت های ضد باکتریایی هستند. از طرفی هم به دلیل تراکم بالا و وجود رژیم در مقابل نفوذ هر گونه رطوبت نیز به شدت مقاوم هستند و از این بابت هم نباید نگرانی خاصی داشت. نکته ای دیگری که باید دقت داشت، تمیز کردن ساده و سریع این سینک ها است. به طوری که با وجود تراکم بالا، لکه پذیری آن ها بسیار کم است. برای تمیز کردن سینک های گرانیتی هم در عین سادگی می توان از محلول آب و پودر لباسشویی و مایع ظرفشویی همراه با یک تکه ابر نرم استفاده کرد.

مناسب برای سلیقه های مختلف

همان طور که می دانیم انواع مختلفی از سینک ها از نظر امکانات و شکل ظاهری در دسترس خانواده ها برای خرید هستند. سینک های گرانیتی نیز به دلیل این که یک محصول مهندسی شده هستند در دل ها و شکل های مختلفی در دسترس هستند. سینی دار، تک لگنه و دو لگنه از محبوب ترین مدل های سینک های گرانیت هستند.

معایب سینک گرانیتی

علی رغم تمامی مزایای بالقوه ای که در بالا در خصوص سینک های گرانیتی به آن ها اشاره کردیم نباید از معدود معایبی که در ذات این نوع از سینک ها نهفته است غافل شویم. نکته اول که باید توجه داشت این است که سینک های گرانیت از سنگ گرانیت ساخته شده اند و از این رو وزن بسیار بالاتری نسبت به سینک های دیگر دارند؛ بنابراین در نصب و اجرای آن ها باید حتماً از نیروهای متخصص نصب سینک یاری بگیرید.

از دیگر معایب آن ها که برای بسیاری موضوع مهمی است، قیمت نسبتاً بالای این نوع از سینک ها در مقایسه با سینک های استیل و فولادی است. البته این موضوع در خصوص همه مدل ها صدق نمی کند و برخی از مدل های سینک استیل به مراتب از سینک گرانیتی گران قیمت تر هستند.

لکه پذیری بالا به ویژه در سینک های گرانیتی تیره یکی از معایب همراه با این نوع از سینک ها است که برای بسیاری از خانم ها بسیار آزار دهنده است. از طرفی هم فراموش نکنید که در مقایسه با استیل مقاومت کمتری در مقابل خط و خش دارند و بهتر است که در استفاده از آن کمی مهربان باشیم.

سخن آخر

رأی به استفاده از سینک های گرانیتی با توجه به مزایا بسیار زیادی که دارند نمی تواند انتخاب نادرستی باشد و از هر بابتی می توان خیال راحت داشت. در خصوص نقطه ضعف ها نیز باید عنوان داشت که مورد چندان حاد و نگران نماینده ای نیست و ممکن است برای همه انواع سینک ها نیز پیش بیاید. در صورت رعایت چند نکته ریز که در بالا به آن ها اشاره شد می توانید تا سال های سال به خیال راحت از سینک گرانیتی بدون هیچ مسئله ای بهره ببرید.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 10 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 1096

به "سینک گرانیتی بخریم یا نه؟ قبل از خرید مزایا و معایبش را بدانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سینک گرانیتی بخریم یا نه؟ قبل از خرید مزایا و معایبش را بدانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید