خطرناک ترین مواد غذایی برای افراد دیابتی
به گزارش سافاری رو، دیابتی ها باید اهمیت ویژه ای به تغذیه خود بدهند زیرا یک مواد غذایی مضر می تواند سلامتی آن ها را به خطر بیندازد.
دیابت یکی از مهم ترین بیماری های حاد در دنیا است. افراد دیابتی باید در خصوص آن چه که مصرف می نمایند مراقب باشند. این افراد باید از مصرف بعضی از غذاهای خاص اجتناب نمایند تا سطح قند خون آن ها بالا نرود. با خبرنگاران همراه باشید تا مواد غذایی مضر برای افراد دیابتی را بشناسید.
خوراکی های ممنوع و خطرناک
برنج سفید
خطرناک ترین خوراکی برای دیابت، برنج سفید است. این غذا به عنوان خوراکی اصلی در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. طبق مطالعات مربوط به دیابت، دیابتی ها نباید بیش از حد مجاز برنج سفید مصرف نمایند. این به خاطر کربوهیدرات بالای آن است و ثابت شده است که مصرف برنج سفید می تواند خطر دیابت نوع 2 را افزایش دهد.
سس گوجه
یک خوراکی خطرناک دیگر برای دیابتی ها سس گوجه فرنگی است. سس گوجه فرنگی حاوی شکر تصفیه شده است. علاوه بر این، سس گوجه فرنگی سدیم بالایی نیز دارد.
کیک و کلوچه
کلوچه های کارخانه ای دارای چربی های ترانس زیادی هستند. علاوه بر این حاوی سویا هیدروژنه شده و روغن دانه کتان است. بهتر است که کلوچه را در خانه بپزید چون مطمئن هستید که مواد تشکیل دهنده آن چه هستند.
قهوه مخلوط
قهوه برای بعضی افراد مفید است اما برای بیماران دیابتی در صورتی که مخلوط باشد، تاثیر بدی بر شرایط آن ها می گذارد.
آبنبات
این شیرینی خوشمزه برای دیابتی ها بسیار خطرناک است چون قند بالا و مواد مغذی کمی دارد. آبنبات بعلاوه باعث چاقی می گردد که برای سطح بالای شکر آن است.
مویز- کشمش
مصرف کشمش و میوه های خشک دیگر منجر به گلوکز بالا خواهد شد. این خوراکی ها حاوی سطح قند بالایی هستند. کشمش و دیگر میوه های خشک بسیار متمرکز خواهند بود و منجر به بالا رفتن قند خون خواهند شد؛ به همین علت است که افراد مبتلا به دیابت، اجازه مصرف آن را ندارند.
شیر
برای بعضی افراد، نوشیدن شیر مفید است و بعلاوه از ورود ویروس ها جلوگیری می نماید. اما در صورت نوشیدن آن، خطر ابتلا به دیابت را افزایش خواهید داد. وجود چربی اشباع شده شیر می تواند مقاومت انسولین را بدتر کند. نوشیدن شیر کم چرب و یا شیر بدون چربی مناسب توصیه می گردد.
نان سفید
هر چیزی که به وسیله آرد سفید ساخته می گردد، برای دیابتی ها خطرناک خواهد بود. نان سفید می تواند کنترل گلوکز را به خود اختصاص دهد و این منجر به اثر بدی برای افراد دیابتی می گردد.
سیب زمینی سرخ نموده
سیب زمینی یکی از غذاهای خوش مزه برای بسیاری از مردم است، در حالی که برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک است. سیب زمینی های سرخ شده 25 گرم چربی دارند و حدود 500 کالری ، در حالی که کربوهیدرات آن در حدود 63 گرم است. سیب زمینی سرخ نموده دارای چربی بسیاری است و باعث افزایش وزن و حتی چاقی می گردد.
میوه های شیرین و دارای کالری بالا
- انگور
- انبه
- پاپایا
- موز و طالبی
- هندوانه
- زردآلو
- آناناس
غذای چینی
یک غذای خطرناک دیگر برای دیابتی ها، غذای چینی است. این غذاها حاوی کربوهیدرات بالا، کالری بالا، سدیم بالا و بعلاوه چربی هستند. این غذاها به آسانی قند خون را افزایش خواهند داد و بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید.
آب میوه
آب میوه ها به خصوص نوع صنعتی آن برای دیابتی ها مناسب نیست. شکر و کالری زیادی در آب میوه ها موجود است. به همین علت است که افراد مبتلا به دیابت باید از نوشیدن آب میوه اجتناب نمایند.
انرژی زاها
افراد مبتلا به دیابت نباید هیچ نوع انرژی زایی را مصرف نمایند. به این علت که دارای قند و کربوهیدرات بالایی هستند. برای سطح قند خون خیلی مضر هستند، چون حدود 60 گرم کربوهیدرات و 450 کالری دارند که می توانند به راحتی مقدار قند خون را افزایش دهند.
میوه های خشک
این تنقلات به عنوان خوراکی های خطرناکی برای دیابتی ها طبقه بندی می شوند. افزایش سطح قند خون یکی از عوارض زیاده روی در مصرف این تنقلات است.
پیشنهاد مطالعه: از شمادعوت می کنیم مطلب فواید حذف شکر برای سلامتی را بخوانید.
منبع: پیام دلتا