معرفی قرص دیکلوفناک و موارد مصرف آن

به گزارش سافاری رو، دیکلوفناک (Diclofenac) از داروهای تسکینی است که به منظور کاهش درد، تحریک، تورم و خشکی مفصل در بیماری هایی مثل آرتریت و نقرس و نیز برای درمان سردرد، درد عضلانی، درد قاعدگی، درد پس از جراحی و زایمان مورد استفاده قرار می گیرد. تهوع، اسهال، خونریزی یا زخم معده، معده درد، سوزش سر دل و سردرد بعضی از عوارض مصرف این داروست.

معرفی قرص دیکلوفناک و موارد مصرف آن

معمولا افراد با اولین نشانه هایی که از درد در خود می بینند به سراغ قفسه داروها رفته و به دنبال مسکن برای کاهش درد می گردند. اگر چه داروهای مسکن می توانند شما را از عذاب درد کشیدن نجات دهند اما باید توجه داشته باشید که نمی توانید از آن ها به مدت طولانی بهره ببرید. مسائل گوارشی مهمترین عارضه استفاده مداوم از مسکن هاست. بنابراین باید منشاء اصلی درد را یافته و با مراجعه به پزشک به فکر درمان آن بود. یکی از مسکن هایی که این روزها بسیار هم استفاده می شود داروی دیکلوفناک است. این دارو بیشتر برای تسکین دردهای مفصلی و دردهای استخوان کاربرد دارد. در واقع دیکلوفناک با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود شرایط بیمار یاری می نماید. دیکلوفناک خوراکی عوارض نسبتا کمی دارد اما نوع تزریقی آن باید حتما در مراکز بیمارستانی صورت گیرد. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا درباره موارد مصرف و عوارض جانبی داروی دیکلوفناک آشنا شوید.

دیکلوفناک چیست؟

دیکلوفناک (Diclofenac) از داروهای تسکینی است که به منظور کاهش درد، تحریک، تورم و خشکی مفصل در بیماری هایی مثل آرتریت و نقرس و نیز برای درمان سردرد، درد عضلانی، درد قاعدگی، درد پس از جراحی و زایمان مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که اگر داروی دیکلوفناک را فقط در صورت بروز درد مصرف می کنید قبل از اینکه شدت درد به حداکثر خود برسد آن را مصرف کنید. مصرف دارو وقتی شدت درد زیاد شده است تاثیر زیادی نخواهد داشت. این دارو به صورت قرص، شیاف و آمپول دردسترس می باشد.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Voltaren , Cambia , Cataflam , Zorvolex
موارد مصرف

آرتروز، رماتیسم مفصلی، التهاب بورس و تاندون ها، درد کلیه، درد پس از جراحی

عوارض تهوع، اسهال و خونریزی یا زخم معده، معده درد، سوزش سر دل، سوء هاضمه، سرگیجه، سردرد، اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش و دفع خون از ادرار، بثورات جلدی
تداخل دارویی داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد میکروبی (مثل سیپروفلوکساسین)، سیکلوسپورین، متوترکسات، الکل

مقدار و نحوه مصرف قرص دیکلوفناک

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک مشخص شود. ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما دارو را با مقدار کم تجویز کند. به طور معمول با توجه به شرایط و بیماری هر فرد این دارو می تواند به تعداد یک عدد قرص یا بیشتر مصرف شود.

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

  1. این دارو در بیماران دچار پورفیری کبدی نباید مصرف شود.
  2. چنانچه سابقه حساسیت به آسپرین یا دیگر داروها را داشته اید قبل از مصرف این دارو با پزشک در این رابطه صحبت کنید.
  3. اگر سابقه ابتلا به بیماری هایی مثل اختلالات کلیوی، آسم، اختلالات کبدی یا قلبی را داشته اید این دارو را با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف کنید.
  4. چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را از دست دادید، به محض اینکه بخاطر آوردید آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک می باشید از مصرف آن صرف نظر کنید. برای جبران نوبت از دست رفته نوبت بعدی را دو برابر نکنید.
  5. مصرف دیکلوفناک در زمان بارداری می تواند موجب بروز بیماری های قلبی-عروقی در جنین شود. پس این دارو نباید در زمان بارداری بخصوص در سه ماهه اول و سوم مصرف شود.
  6. مصرف این دارو در دوران شیردهی توصیه نمی شود.
  7. دیکلوفناک را به مدت طولانی مصرف نکنید.
  8. هر قرص دیکلوفناک را با یک لیوان پر آب مصرف نموده و تا حداقل ده دقیقه بعد از مصرف آن دراز نکشید.
  9. چنانچه با مصرف این دارو معده شما ناراحت می شود آن را بعد از غذا یا با شیر مصرف کنید.
  10. طی مصرف این دارو بطور منظم فشار خون خود را آنالیز نموده و اگر مقادیر بالا بود پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  11. این دارو برای افرادی که سابقه سکته قلبی یا مغزی داشته اند مناسب نمی باشد.
  12. فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها با داروی دیکلوفناک تداخل داشته باشد.

توصیه ها و اقدامات پرستاری

  • دیکلوفناک در افراد سالمند باید با احتیاط مصرف شود.
  • در افراد با درمان بلند مدت طی این دارو شرایط عملکرد کلیه مرتباً باید کنترل شود.
  • به بیمار توصیه کنید با آغاز وزوز یا زنگ زدن در گوش ها، نقص شنوایی، سرگیجه، ناراحتی یا خونریزی گوارشی مصرف دارو را قطع کند.
  • تزریق این دارو بیش از 2 روز مجاز نمی باشد.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 30 بهمن 1399 بروزرسانی: 30 بهمن 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 1558

به "معرفی قرص دیکلوفناک و موارد مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی قرص دیکلوفناک و موارد مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید