مقاله: خواص و مضرات نخود سیاه برای سلامتی
به گزارش سافاری رو، نخود سیاه حاوی ویتامین B6 و روی است که در ساخت پروتئین در مو نقش مهمی دارند و از این طریق باعث تقویت فولیکول های مو و افزایش رشد موی سر می شوند.
ساپونین ها و آنتی اکسیدان های موجود در نخود سیاه به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پستان و پوکی استخوان را در زنان کاهش می دهند، همچنین گرگرفتگی ها در خانم های یائسه را به حداقل می رسانند.
نخود سیاه ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی از جمله حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد و سرفه مشخص می شود.
مقادیر بالای پتاسیم موجود در نخود سیاه ممکن است با برخی دارو ها از جمله بتا بلوکر ها تداخل دارویی ایجاد کند.
فیبر محلول موجود در نخود سیاه، اسید های صفراوی را به هم چسبانده و از جذب آنها توسط بدن جلوگیری می کند در نتیجه میزان کلسترول خون را کاهش می دهد.
نخود سیاه را برای تهیه انواع غذا های خاورمیانه و غذا های هندی مانند فلافل، حمص، سالاد، سوپ و خورش استفاده می کنند.
نخود سیاه به دلیل مقادیر بالای پروتئین که دارد به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی و جایگزین عالی پروتئین حیوانی برای گیاهخواران و افراد وگن شناخته می شود.
منبع مقاله: خواص و مضرات نخود سیاه برای سلامتی