موسوی: گام سوم در حال طراحی است، برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید منتظر رای دادگاه بود

به گزارش سافاری رو، سخنگوی وزارت خارجه گفت: گام سوم در حال طراحی و متناسب با شرایطی است که پیش روی ایران و سایر کشورهای باقیمانده در برجام واقع شده است.

موسوی: گام سوم در حال طراحی است، برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید منتظر رای دادگاه بود

برای دیدن بریتانیای کبیر با تور انگلیس همراه باشید.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرنگاران، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی به تشریح آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به سوالات مطرح شدخ پاسخ داد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره گام سوم کاهش تعهدات برجامی عنوان نمود: هنوز تا این لحظه مذاکرات و رایزنیها در مورد اجرای تعهدات اروپاییها به نتیجه نرسیده و پیشنهادات و رایزنیهای زیادی مطرح است.

وی افزود: آقای ماکرون در این زمینه کوششهایی می نماید و بقیه کشورهای اروپایی در این زمینه حمایت کردند و ما منتظر می مانیم ببینیم در وقت کمی که برای برداشتن گام سوم داریم، این کوششهای دیپلماتیک به چه سرانجامی می رسد، بعد از آن توسط شورای عالی نظارت بر برجام تصمیم گرفته خواهد شد که گام سوم را ایران بردارد یا برندارد.

وی بیان نمود: گام سوم در حال طراحی است، متناسب با شرایطی که پیش روی ایران و سایر کشورهای باقیمانده در برجام هست.

موسوی در پاسخ به سوالی گفت که تجربه نشان داده آمریکاییها به دنبال آرامش و امنیت در منطقه ما به ویژه در افغانستان نیستند. اگر توافقاتی می نمایند که بقیه گروهها در آن دخیل نیستند یا دولت افغانستان از آن بی خبر است یا دخالت داده نشده، نه تنها موجب آرامش و امنیت نخواهد شد بلکه برعکس موجب می گردد تنشها، ناامنیها و بی ثباتی ها بیش از پیش گسترش یابد.

موسوی اعلام نمود: ایران این اقدامات یکجانبه را رد می نماید و بر موضع قبلی خود پافشاری خواهد نمود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره اینکه گفته شده در مذاکرات اخیر ایران و اروپا بحث بحرین مطرح شده است، گفت: ایران با همه ابزارهای دیپلماتیک خود و در چارچوب وظایفش از همه کشورها و ملت های آزادیخواه و مظلوم دفاع می نماید و از فرصت هایی که در اختیار آن است در این زمینه بهره برداری می نماید.

وی افزود: موضوع بحرین بدون اینکه ایران بخواهد دخالتی در امور داخلی آن کشور داشته باشد همیشه از دغدغه های دولت و ملت ایران بوده و بقیه کشورها هم نسبت به این موضوع حساسیت دارند. این موضوعی انسانی و حقوق بشری است. امیدواریم این رایزنی ها با استقبال و حمایت دولت بحرین روبرو گردد که حقوق ملت بحرین رعایت گردد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اینکه بین تهران و واشنگتن درباره اوضاع جاری در افغانستان پیغام هایی رد و بدل شده است، گفت: من این خبر را دیده ام ولی اینکه پیغامی رد و بدل شده باشد بعید می دانم، چون در موضوع افغانستان دولت قانونی و مستقر افغانستان محور کار است و ایران تاکنون برنامه ای نداشته که راجع به مسائل منطقه ای و افغانستان وارد رایزنی و گفت وگو با آمریکایی ها گردد.

این دیپلمات ارشد درباره اقدام ایران در مورد نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو عنوان نمود: از ابتدا اعلام کردیم ارتباط خاصی بین این نفتکش و آدریان دریا وجود ندارد. خوشحالیم که ثابت شد مواضع ما در قبال کشتی که به ناحق و غیرقانونی توقیف شده بود درست بوده است. برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی هم باید صبر کنیم حکم دادگاه صادر گردد. این کشتی دو سه تخلف دریایی داشته که در حال آنالیز و رسیدگی است و امیدواریم هر چه سریعتر رسیدگی ها انجام و حکم دادگاه صادر گردد و اگر حکم به آزادی دادند زودتر آزاد و به راهش ادامه دهد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره نشست سه جانبه ایران، هیات انصارالله و سفرای 4 کشور اروپایی در وزارت خارجه بیان نمود: ایران از یکی دو سال قبل در راستای راه چاره سیاسی بحران در یمن اقدامات دیپلماتیکی را آغاز کرد و طرح هایی را داد که یکی از این طرح ها که مذاکره بین ایران و انصارالله و 4 کشور اروپایی بود در پنج مرحله انجام شد. از فرصت حضور عبدالسلام، سخنگوی انصارالله استفاده شد و مذاکرات خوبی را دوجانبه با این عزیزان داشتیم و هم در راستای نشست ها برای حل سیاسی بحران یمن این اقدام انجام و از این فرصت استفاده شد.

وی ادامه داد: گفت وگوهای خیلی خوب و صریح و به نظر ما امیدوارنماینده و ثمربخشی در تهران انجام و توافقات خوبی انجام و اعلام آمادگی هایی صورت گرفت که بتوانیم به راه چاره سیاسی در بحران یمن دست پیدا کنیم.

موسوی گفت: امیدواریم طرف مقابل و متجاوزان به این توافقات و در مجموع به راه چاره سیاسی باور داشته باشند و به این نتیجه برسند که بحران یمن بعد از 5 سال راه چاره نظامی ندارد و چیزی جز تخریب زیرساختهای این کشور و قتل زنان و بچه ها و ناامنی بیشتر در منطقه برای هیچ کشوری در منطقه در بر ندارد. اینها اگر 50 سال هم بخواهند در یمن بجنگند، به هیچ پیروزی دست نخواهند یافت.

وی در پاسخ به سوالی گفت: ایران تحرکات دیپلماتیکی را در مناطق مختلف جهان آغاز نموده است که بعضی به ابتکار ایران و بعضی هم به ابتکار دیگران هستند و این تبادل نظرها در جهت کاهش تنش ها و افزایش ثبات و امنیت در منطقه پیگیری خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر ظریف به کویت و بحث پیمان عدم تعرض و اینکه کدام کشورها برای امضای این پیمان اعلام آمادگی کردند؟ گفت: طرح مجمع گفتگوی منطقه ای و پیمان عدم تعرض مطرح شده و این پیشنهاد می تواند هم تک تک با این کشورها و هم بطور کلی با کشورهای منطقه خلیج فارس باشد.

وی ادامه داد: ایران آمادگی خود را اعلام نموده برای اینکه یک تهدید واهی و ایران هراسانه بی مورد را برطرف کند و باعث گردد جلوی سواستفاده بعضی کشورهای نامآغاز فرامنطقه ای را بگیرد و آماده است این اطمینان را به کشورهای منطقه بدهد که ایران هیچگاه خواهان ناامنی در این کشورها نیست و این طرح در محافل مختلف در این کشورها آنالیز شده و یکسری اعلام آمادگی های کلی و سیگنالهایی دریافت شده، ولی اینکه با کشور بخصوصی به نتیجه ای رسیده باشیم فعلا در این مرحله قرار نداریم.

موسوی درباره معرفی سفیر ایران در یمن نیز گفت: سفیر آنها معرفی شده و ایران قبلا سفیر داشته و هنوز سطح روابط در سطح سفیر است ولی به دلیل مسائل پیش آمده و حملات و تعرضاتی که به محوطه سفارت ایران شده بود، مقداری کارها مختل شده بود که به زودی این امر از سر گرفته می گردد. دارند آنالیز می نمایند که یک نفر مشخص گردد.

وی در پاسخ به سوالی درباره طرح 10 ماده ای در مجلس برای دریافت مطالبات ایران از آمریکا گفت: مطالبات ما از آمریکایی ها خیلی زیاد است از 28 مرداد به این طرف اقدامات خصمانه از سوی دولت های مختلف آمریکا کم ندیدیم. ضرر و زیان های زیادی به جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران وارد شده که امیدواریم به وسیله اقدامات قانونی و حقوقی که قبلا اجرا شده و بعضی دعواهای حقوقی که در مجامع بین المللی اقامه شده به حقوقمان دست یابیم.

او توضیح داد: وزارت خارجه در مجموع از این طرح ها استقبال می نماید و همه کوشش خود را برای احقاق آن بکار خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه درباره خبر آزاد شدن نفتکش انگلیسی افزود: کسی دنبال آزاد کردن نیست. مراحل قانونی و حقوقی طی می گردد و منتظر حکم دادگاه هستیم.

وی در مورد دعوت ماکرون از روحانی برای شرکت در نشست گروه هفت عنوان نمود: راجع به این موضوع اطلاعات تایید شده ای ندارم و خیلی بعید است کار نمایشی انجام دهیم که نتیجه ای نداشته باشد. اگر مذاکرات ما خوب و سازنده پیش برود و ایران قانع گردد در راستای منافعش اقدامی را صورت بدهد حتما این کار را خواهد نمود.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 22 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 387

به "موسوی: گام سوم در حال طراحی است، برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید منتظر رای دادگاه بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موسوی: گام سوم در حال طراحی است، برای آزادی کشتی متخلف انگلیسی باید منتظر رای دادگاه بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید