آسوشیتدپرس:آمریکا درباره ایران تجدید نظر کرد، در شورای امنیت چه خبر است؟مسکو و پکن امروز درباره تهران چه رایی خواهند داد؟

به گزارش سافاری رو، متن پیشنویس قطعنامه آمریکا علیه ایران از 12 صفحه به 4 پارگراف تقلیل پیدا کرد. آیا واشنگتن علیه تهران رای بیشتری به دست خواهد اورد؟

آسوشیتدپرس:آمریکا درباره ایران تجدید نظر کرد، در شورای امنیت چه خبر است؟مسکو و پکن امروز درباره تهران چه رایی خواهند داد؟

با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که در جلسه ماه گذشته با شکست روبرو شد قرار بود روز گذشته با قالبی جدید نزد اعضای شورای امنیت آنالیز و به رای گذاشته گردد که این مساله روز گذشته به تعویق افتاد و به امروز چهارشنبه موکول شد و قرار است تا ساعات آینده درباره سرنوشت این بند از تحریم های ایران که اخرین بند از توافق برجام در قطعنامه 2231 گنجانده شده است تصمیم گرفته گردد که به اذعان رسانه های خبری آمریکایی روسیه و چین حتی قطعنامه جدید را وتو خواهند کرد. این گزارش ها در حالی منتشر می گردد که در دو روز گذشته برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران از سمت خود کناره گیری کرد و بنا بر گفته ها او در مورد نشست شورای امنیت و تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با شکست روبرو شده بود. با اینحال شورای همکاری خلیج فارس پس از اخرین ملاقات با هوک روز گذشته علیه ایران بیانیه ای صادر کرد و از کشورهای عضو شورای امنیت خواست که تحریم ایران را تمدید نمایند.

چه شد که ارائه سند پیشنویس قعطنامه آمریکا علیه ایران به امروز موکول شد؟

قرار بود آمریکا شامگاه دوشنبه این قطعنامه را که حاوی 15 بند مقدمه و 35 بند عملیاتی در مجموع 13 صفحه بود، به طور رسمی برای رای گیری عرضه کند.قطعنامه آمریکا ظهر سه شنبه به شورا ارائه شد.

آمریکا در یک عقب نشینی آشکار، مفاد قطعنامه طولانی خود را به 4 پاراگراف که 2 پاراگراف آن عملیاتی است، محدود کرده است.

اعضا باید تا ساعت 10 صبح چهارشنبه(امروز) نظرات خود را درباره این قطعنامه اعلام نمایند و در صورت موافقت، برای روز پنج شنبه یا آدینه به رای گذاشته گردد.در همین حال شایعاتی مطرح شد که بعضی کشورهای اروپایی قطعنامه های جایگزینی را مد نظر قرار داده اند تا به دلایل ناتعیینی، محدودیت تسلیحاتی ایران برای مدت 6 ماه تمدید گردد. بعضی از ناظران معقتدند که این اقدام اروپا به نظر می رسد بیشتر به خاطر آن است که تکلیف انتخابات آمریکا روشن گردد تا بتوانند پس از آن تصمیم گیری نمایند. چراکه تا کنون هیچ متنی از طرف اروپاییان منتشر نشده ولی این اقدام احتمالی اروپا می تواند بدعتی خطرناک برای برجام و همچنین حرکت آینده آنها باشد.

همچنین آلمان در حال رایزنی است تا مصالحه ای برای متن قطعنامه ایجاد کند در حالیکه آمریکایی ها بر متن خود اصرار دارند. با اینحال در سانه های خبری آمریکا و فضای مجازی شایعه شده است که اروپایی ها نمی خواهند به متن آمریکا رای دهند و در زمین آنها بازی نمایند.

در همین حال خبرگزاری رویترز نوشت: ریچاردگوان مدیر گروه بحران دنیای سازمان ملل در پی این که آمریکا پیش نویس قطعنامه اش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در چهار پاراگرف خلاصه کرد، در صفحه توییترش نوشت: نگذارید اختصار پیش نویس جدید آمریکا شما را فریب دهد. نکته اصلی این است که این پیش نویس اجازه می دهد که تحریم تسلیحاتی ایران به طور نامحدود اعمال گردد و چین و روسیه از آن خوششان نخواهد آمد. بنابراین فرصت خوبی است که این پیش نویس آمریکا تا روز آدینه رد گردد.

آسوشیتدپرس: آمریکا درباره ایران تجدید نظر کرد

یورونیوز به نقل از آسوشیتدپرس گزارش داد: آمریکا به دنبال جلب حمایت بیشتر در بین 15 عضو شواری امنیت است با این حال در این شورا روسیه و چین دارای حق وتو هستند.

کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: پیش نویس جدی دیدگاه های شورای امنیت را در نظر می گیرد و آنچه را که همه می دانند باید انجام گردد، انجام می دهند. تمدید تحریم تسلیحاتی، جلوی ایران را از خرید و فروش آزادانه سلاح های متعارف می گیرد.

کرفت در بیانیه ای مدعی شد: تنها عقل سلیم است که به حامی شماره یک تروریسم دولتی در دنیا وسیله ای برای وارد کردن آسیب های بزرگتر به دنیا نمی دهد.

دیپلمات های شورای امنیت می گویند که پیش نویس تغییریافته می تواند روز پنجشنبه به شکل نهایی ارائه گردد و آدینه نیز به رای گذاشته گردد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است که پیش نویس جدید تنها چهار پاراگراف است و جایگزین پیش نویس هفت صفحه ای 35 پاراگرافی شده است.

در پیش نویس قطعنامه جدید با تلطیف در مواضع، آمده است، با وجود اینکه تحریم تسلیحاتی تا 18 اکتبر منقضی می گردد اما این تحریم ها تا زمانیکه شورای امنیت تصمیم دیگری بگیرد، تمدید خواهد شد.

در این پیش نویس تاکید شده است که اجرای کامل تحریم تسلیحاتی برای حفظ صلح و امنیت بین المللی لازم است.

در همین حال مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به این تغییرات گفت: آمریکا پس از مخالفت اعضای شورای امنیت، مجبور به عقب نشینی از پیش نویس قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران شد و امروز (به وقت آمریکا) نسخه دیگری را ارائه داد که آن هم نقض قطعنامه 2231 است.

وی تاکید نمود که پیش نویس جدید در ماهیت و هدف مشابه پیش نویس قبلی است. به طور حتم شورا این پیش نویس را هم دوباره رد خواهد نمود.

چین و روسیه علیه پیش نویس قطعنامه آمریکا

وزرای خارجه روسیه و چین ماه گذشته در نامه های جداگانه به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت به شدت از کوشش آمریکا برای تحریم تسلیحاتی نامحدود ایران انتقاد کردند. اگر پیش نویس قطعنامه جدید آمریکا بتواند دست کم 9 رای مثبت از 15 رای کشورهای عضو را کسب کند، چین و روسیه در نهایت می توانند آن را وتو نمایند. با این حال بعضی از ناظران معتقدند که این پیش نویس نمی تواند در مرحله نخست 9 رای اولیه را کسب کند.

در صورت شکست این قطعنامه، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا پیشنهاد داده است که طبق توافق هسته ای سال 2015 و طبق سازوکار ماشه تمام تحریم های سازمان ملل علیه ایران فعال گردد.

با این حال، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دولت ترامپ را متهم کرد که یک کارزار با انگیزه های سیاسی را علیه ایران راه اندازی کرده است.

از سوی دیگر وانگ یی، وزیر خارجه چین گفت که تحریم تسلیحاتی ایران باید 18 اکتبر برداشته گردد.

وی همچنین تاکید نمود که از آنجا که آمریکا دیگر در توافق هسته ای نیست، حق ندارد که از شورای امنیت بخواهد که تحریم های سازمان ملل علیه ایران فعال گردد.

رویترز: پیش نویس جدید قطعنامه آمریکا نمی تواند بر مخالفت روسیه و چین غلبه کند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: آمریکا طرح خود را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران خلاصه تر کرد. اقدامی که ممکن بود موجب جلب حمایت بیشتر از 15 کشور عضو شورای امنیت گردد اما به نظر می رسد که نتواند بر مخالفت روسیه و چین که داری حق وتو هستند غلبه کند.

از نظر دیپلمات ها و تحلیل گران، پیش نویس پیشین قطعنامه ارائه شده توسط آمریکا افراطی بود. پیش نویس پیشین بیش از دوازده صفحه بود و از کشورهای دیگر می خواست محموله کالاهایی را که به ایران می رفتند یا از آن خارج می شد را مورد بازرسی قرار دهند و همچنین شامل بندی از افراد و نهادهایی بود که ممکن بود مورد تحریم قرار بگیرند.

دیپلمات ها گفته اند در حالی که پیش نویس مختصر جدید ممکن است موجب جمع شدن رای بیشتری برای واشنگتن گردد، تعیین نیست که آمریکا بتواند حداقل رای لازم(9 رای) را کسب کند. همچنین این دیپلمات ها گفتند که به نظر می رسد نگردد روسیه و چین را متقاعد کرد که از رای دادن خودداری نمایند.

همچنین روزنامه فاینشنال تایمز نوشت: دولت ترامپ از ارائه قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت به این دلیل که منجر به دوری چندباره متحدان از امریکا می شد، خودداری کرده است. و در عوض قرار است نسخه ای دیگر را جایگزین آن کند. بنابر گفته ناظران دولت ترامپ در رویکرد اولیه خود غیرقابل انعطاف و به دنبال قطعنامه ای بود که حتی متحدین نمی توانستند از آن پشتیبانی نمایند.

310 310

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 10 مهر 1399 بروزرسانی: 10 مهر 1399 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 1277

به "آسوشیتدپرس:آمریکا درباره ایران تجدید نظر کرد، در شورای امنیت چه خبر است؟مسکو و پکن امروز درباره تهران چه رایی خواهند داد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسوشیتدپرس:آمریکا درباره ایران تجدید نظر کرد، در شورای امنیت چه خبر است؟مسکو و پکن امروز درباره تهران چه رایی خواهند داد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید