پوشش موضوعی و جغرافیایی خدمات آزمایشگاهی توسعه یافت

به گزارش سافاری رو، افزایش بهره وری زیرساخت های آزمایشگاهی محقق شد و هر سال تعداد زیادی از مجموعه های فعال این حوزه به این زیرساخت متصل می شوند.

پوشش موضوعی و جغرافیایی خدمات آزمایشگاهی توسعه یافت

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پلت فرمی است که توانسته طی این چند سال، خدمات آزمایشگاهی متنوعی در حوزه های فنی و مهندسی، مکانیک، مواد و متالورژی، برق و الکترونیک، شیمی، هوا فضا، معدن، محیط زیست، کشاورزی و گیاهان دارویی، زیست فناوری و پزشکی، داروسازی، سلول های بنیادی، مهندسی بافت، علوم شناختی و مغز، صنایع دستی، مواد غذایی و غیره، ارایه کند. این مجموعه با ترغیب مجموعه های آزمایشگاهی شرایط مناسبی برای برخورداری آنها از این خدمات و عضویت در این شبکه را فراهم نموده است.

مراکز آزمایشگاهی مستقر در سراسر کشور (به غیر از آزمایشگاه های طبی و بالینی)، بدون محدودیت نوع سازمان خود می توانند برای عضویت در شبکه اقدام نمایند. به همین دلیل نیز با کوشش این شبکه سال 1400، 353 درخواست عضویت نو به دبیرخانه شبکه رسید و وارد فرایند عضویت در این پلت فرم شد. بر اساس درخواست های رسیده به شبکه، از 195 آزمایشگاه نو (مستقر در 147 مرکز مختلف) بازدید به عمل آمده و نحوه فعالیت در شبکه به آنها آموزش داده شده است.

بعلاوه تا انتها سال 1400، اطلاعات 393 مجموعه آزمایشگاهی نو در پایگاه اینترنتی شبکه ثبت و منتشر شد که در مجموع، اطلاعات 1236 مجموعه آزمایشگاهی و بیش از 24 هزار تجهیز آزمایشگاهی مستقر در 138 شهر از 31 استان کشور در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی منتشر شده است.

یکی از اقدامات این مرکز برگزاری نشست ها و برنامه های جمعی شبکه آزمایشگاهی است. به منظور مطلع شدن مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی از فعالیت های اجرا شده و آخرین تصمیمات و برنامه های شبکه و بعلاوه تعامل نزدیک با سایر مراکز (به ویژه مدیران مراکزی که تازه در شبکه عضو شده اند)، نشست ها و برنامه های جمعی متنوعی به صورت چرخشی و به میزبانی مراکز عضو برگزار می گردد.

در حاشیه این نشست ها، بازدید از آزمایشگاه های مجموعه میزبان، مقدمه ای برای شکل گیری همکاری های متقابل اعضا فراهم کند. این برنامه ها در سطوح مدیران، رابطین و کارشناسان مراکز عضو برگزار می گردد. در سال 1400، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، این برنامه ها به صورت حضوری برگزار نشد و سازوکارهای لازم برای برگزاری مجازی برنامه های شبکه، به کارگرفته شد.

نشست سالانه مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی و نشست مدیران آزمایشگاه های غرب استان تهران 2 برنامه ای بود که با همین هدف برگزار گردید. علاوه بر برنامه های فوق، دوازده کارگاه آموزشی در زمینه های مختلف نیز برگزار گردید.

بعلاوه طی مراسمی، با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و حضور تعداد محدود، از 20 مرکز برتر عضو شبکه آزمایشگاهی، تقدیر شد.

خانواده ای بزرگ زیر یک سقف

باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، با هدف ارائه تسهیلات و حمایت از فعالان اکوسیستم پژوهش در سال 1394 شکل گرفت و از شروع راه با استقبال مخاطبان روبرو شد و در سال نخست فعالیت، 2000 نفر، به عضویت آن در آمدند؛ اکنون، خانواده باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، به بیش از 138 هزار عضو رسیده است.

از میان 138هزار عضو کنونی باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی، بیش از 81 هزار نفر را آقایان و حدود 50 هزار نفر را بانوان تشکیل می دهند. باشگاه مشتریان بعلاوه دارای 6386 عضو حقوقی است.

باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی تا به امروز اعتبارت دریافت خدمات آزمایشگاهی را به تعداد قابل توجهی از مشتریان ارائه داده است؛ به طوری که این مقدار در سال 1400، به بیش از 320 میلیارد ریال رسید و در مجموع سال های فعالیت این باشگاه، بیش از 844 میلیارد ریال یارانه در خدمت کاربردی سازی انتها نامه ها، توسعه پژوهش ها، ارتقای کیفیت محصولات و توسعه فناوری ها نهاده شد.

از مجموع اعتبارات ارائه شده، تا انتها سال 1400، مبلغ 413 میلیارد ریال به اعضای هیئت علمی، 198 میلیارد ریال به دانشجویان و 233 یلیارد ریال نیز به سایر طرح های حمایتی اختصاص یافته است.

مهم ترین رسالت این باشگاه، ارائه یارانه برای دریافت خدمات آزمایشگاهی بهتر و در نتیجه نهاده شدن پژوهش ها در جهت توسعه، حل مسأله و فراوری محصول و برطرف احتیاجهای جامعه و صنعت بوده است. بر اساس برآوردها، از مجموع 86 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی در سراسر کشور، بیش از 56 هزار نفر به خدمات آزمایشگاهی احتیاج دارند که شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ضمن ایجاد بستری برای تامین این احتیاج، با ایجاد باشگاه مشتریان، فرصت برابر دریافت خدمات با تسهیلات را برای آنان فراهم نموده است.

در حال حاضر از جمع 18هزار نفر اعضای هیئت علمی که در باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی ثبت نام نموده اند، بیش از 11هزار و 350 نفر متقاضی استفاده از اعتبارت این شبکه بودند و 8625 نفر نیز از این اعتبارات استفاده نموده اند.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 24 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 24 اردیبهشت 1401 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2158

به "پوشش موضوعی و جغرافیایی خدمات آزمایشگاهی توسعه یافت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پوشش موضوعی و جغرافیایی خدمات آزمایشگاهی توسعه یافت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید