برطرف بوی سیر از دهان با 5 راه چاره ساده
به گزارش سافاری رو، سیر یکی از خوراکی های محبوب است که کاربرد های زیادی در آشپزی دارد، اما یک بدی بزرگ آن بو گرفتن دهان است. در ادامه چند راه حل ساده برای از بین بردن بوی سیر از دهان به شما یاد خواهیم داد.
سیر یکی از خوراکی های محبوب است که کاربردهای زیادی در آشپزی دارد، اما یک بدی بزرگ آن بو گرفتن دهان است. هم آن رایحه اشتها برانگیز سیر و هم آن بوی زننده اش به خاطر وجود ترکیبی گوگردی در آن به نام آلیسین است. این ترکیب وقتی در بدن تجزیه می گردد، گازهای بدبویی فراوری می نماید که بوی نامطبوعی به دهان ما بدبو می دهند و با نفس ما از بدنمان خارج می شوند.
از آنجا که بوی سیر تند است، یک روزی طول می کشد تا بوی آن از دهان از بین برود. خوشبختانه برای خلاصی از این بوی سیر لزومی به کنار گذاشتن مصرف آن نیست.
نکته: اگر بعد از خوردن سیر دهانتان بو گرفت، دلیلش خوردن سیر است. اما اگر به بدبویی مزمن دهان گرفتار هستید باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این مشکل می تواند نشانه بیماری لثه یا دیگر مسائل پزشکی باشد.
در ادامه چند راه چاره ساده برای از بین بردن بوی سیر از دهان به شما یاد خواهیم داد.
1- مسواک بزنید
وقتی دندان خود را مسواک می زنید، ذرات غذا را پاک می کنید. مسواک زدن به پاک شدن آنزیم های بودار آلیسین و کاهش بوی دهان بعد از خوردن یک غذای سیردار یاری می نماید. به علاوه، رایحه نعنای خمیردندان بوی سیر را می پوشاند.
اگر جایی بودید که به مسواک دسترسی نداشتید، دهان خود را آب بزنید. گرچه تأثیر مسواک زدن را ندارد، اما مقداری از ذرات غذا را پاک و بوی دهان را بهتر می نماید.
استفاده از نخ دندان هم راه خوبی برای پاک کردن ذرات سرسخت غذا از میان دندان هاست. حمل آن هم از مسواک و خمیردندان ساده تر است.
2- از گیاهان خوراکی دیگر هم بهره ببرید
خوردن مواد غذایی دیگر به همراه سیر ممکن است آنزیم های آن را خنثی کند و بوی سیر را از دهان از بین ببرد.
تحقیقی در سال 2016 نشان داد در مواردی که سیر با رزمارینیک اسید ترکیب شده بود، ترکیبات گوگردی عامل بوی سیر کاهش یافته بود.
رزمارینیک اسید در گیاهان خوراکی ای همانند ریحان، آویشن، رزماری، مریم گلی و مرزنجوش وجود دارد. بنابراین بار دیگر که هوس سیر کردید، در پی دستور غذایی بگردید که حاوی گیاهان خوراکی دارای رزمارینیک اسید باشد.
3- میوه و سبزی خام بخورید
در همان پژوهش قبلی، شرکت کنندگانی وجود داشت که بعد از خوردن سیر، سیب و کاهو خورده بودند. محققان متوجه شدند خوردن این موارد غذایی به صورت خام (یعنی نه به صورت پخته شده یا آبمیوه گیری شده) اثر زیادی بر کاهش بوی سیر از دهان داشتند، احتمالاً به این خاطر که آنزیم های درون این مواد غذایی از خاصیت بوزدایی برخوردارند.
برای دستیابی به برترین نتیجه، بلافاصله بعد از خوردن سیر، میوه و سبزیجات خام مصرف کنید. این همان کاری است که شرکت کنندگان پژوهش مذکور انجام داده بودند. یک سیب یا سالادی که بدون سسی با بوی تند باشد، ممکن است اثر موردنظر را داشته باشد.
4- شیر بخورید
نوشیدن شیر مانع بو گرفتن دهان می گردد. تحقیقی در سال 2012 نشان داد شیر بوی سیر را از دهان کاهش داده بود. محققان پی بردند این ترفند زمانی بیشترین اثر را دارد که شیر پرچرب باشد. به عقیده آنها، چربی و آب درون شیر ترکیب بودار سیر را غیبرطرفال می نماید.
به گقته محققان: مواد غذایی بو زُدا برای افزایش خاصیتشان، باید قبل از بلع با سیر ترکیب شوند. اما اگر ترکیب سیر و شیر برایتان جذابیتی ندارد، می توانید به همراه غذای سیردار، شیر بنوشید.
5- آدامس بجوید
جویدن آدامس ممکن است به برطرف بوی سیر از دهان یاری کند. وقتی آدامس می جوید، ذرات غذا به آن می چسبند و از دندان ها پاک می شوند. به علاوه، طعم نعنای آدامس می تواند به پوشانده شدن بوی سیر یاری کند.
برای دستیابی به برترین نتیجه، یکی دو دقیقه ای آدامس بجوید تا ذرات غذا پاک شوند. سپس آن را دور اندازید و آدامس جدیدی در دهان بگذارید تا نفستان تازه گردد.
منبع: روزیاتو
منبع: فرادید