سریع ترین و خوشمزه ترین طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای!

به گزارش سافاری رو، دلمه انواع مختلفی دارد که همگی یک وجه مشترک دارند و آن پر کردن یکی از سبزیجات یا میوه جات با مواد غذایی است. شاید بارها بارها انواع مختلف دلمه را در منزل تهیه نموده باشید اما هیچ گاه به مفهوم این واژه توجه ننموده باشید. دلمه کلمه ای ترکی به معنای پر شده است.

سریع ترین و خوشمزه ترین طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای!

معمولاً دلمه را می توان با برگ مو، گوجه فرنگی، بادمجان، کدو، فلفل دلمه رنگی و سیب زمینی درست کرد.

برای طرز تهیه دلمه برگ مو اینجا کلیک کنید.

شما در تمام فصل ها می توانید از این دلمه های رنگارنگ و بسیار خوشمزه به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی در مهمانی های خود بهره ببرید.

دلمه بادمجان و فلفل یعد از دلمه برگ مو، از محبوب ترین و پرطرفدارترین انواع دلمه است. دلمه بادمجان از انواع دلمه هایی است که در اصل آذری است و بیشتر در فصول تابستان تهیه می گردد. مواد اولیه تهیه همه دلمه ها موادی یکسان است که شما با توجه به ذائقه تان می توانید آن مواد را تغییر دهید.

به طور مثال اگر گوشت قرمز برای شما یا سایر افراد خانواده ضرر دارد می توانید آن را حذف و یا از جایگزین آن یعنی سویا بهره ببرید.

مدت زمان پخت و میزان غذا:

مدت زمان تقریبی پخت این غذا یک ساعت و نیم تا دو ساعت است.

میزان مواد اعلامی مناسب برای سه نفر است.

مواد مورد احتیاج جهت تهیه دلمه بادمجان و فلفل سبز:
بادمجان کپل (برای راحتی در پر کردن آن)3 عدد
فلفل دلمه ای سبز یا رنگی 3 عدد
پیاز1 عدد
گوشت چرخ نموده200 گرم
زردچوبه، فلفل قرمز، ادویه به میزان لازم
سبزی مخصوص دلمه 3 قاشق غذاخوری
برنج 1 پیمانه
لپه دو سوم پیمانه
روغن به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
آب جوش 1 لیوان

در اولین مرحله به سراغ تهیه مواد درون دلمه می رویم.

1- لپه ها و برنج را که از شب قبل در آب خیس کردید را با میزانی آب، نمک و روغن سی دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم کاملا پخته شوند و آب آن جذب گردد.

2- در دومین مرحله پیاز را نگینی خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ گردد و بوی خامی آن گرفته گردد.

3- گوشت چرخ نموده یا سویا را به تابه اضافه کنید و مجدد به هم زنید تا گوشت هم طلایی رنگ گردد.

4- در این مرحله ادویه ها را به مخلوط گوشت پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی عطر ادویه ها بلند گردد.

5- سبزی های خشک یا سبزی تازه دلمه را با مخلوط برنج و لپه، گوشت و به میزان احتیاج نمک اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.

به همین راحتی با طی سه مرحله مواد درون دلمه شما آماده شد. گفتنی است این همان مواد پایه ای است که در پخت انواع دلمه استفاده می گردد.

6- برای آماده سازی دلمه ها بادمجان سعی کنید از بادمجان های کپل و گرد، با طول قد کوتاه تر با شکل ظاهری آراسته تری بهره ببرید.

حدود 1 سانتی متر از پایین سر کلاهک بادمجان ها را با چاقوی تیز ببرید و بادمجان ها را پوست بگیرید.

برای زیباتر شدن ظاهر دلمه هایتان می توانید پوست بادمجان را را ه راه بگیرید.

با یاری همان چاقوی تیز درون بادمجان را خالی کنید در این مرحله دقت زیادی به خرج دهید تا دیواره بادمجان ها آسیب نبیند و پاره نگردد، زیرا در زمان پخت مواد درون آن از دلمه ها خارج شده و شکل ظاهری نامناسبی به خود می گیرد.

برای تهیه دلمه، فلفل دلمه ای های با میزان میانه می توانید انتخاب کنید.

سر آن ها را با توجه به سلیقه خودتان به هر میزان ای که تمایل دارید ببرید و محتویات درون آن را خارج کنید.

7- با یاری قاشق از مواد اولیه درون دلمه (که پیش تر آماده کردیم) توی بادمجان و فلفل دلمه های تان بریزید و کمی فشار دهید تا کاملاً پر گردد.

8- در مرحله بعد درون قابلمه مناسبی کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید تا رنگ رب باز گردد.

آب جوش را به مخلوط رنگین قابلمه اضافه کنید و کمی منتظر بمانید تا به جوش آید.

9- دلمه ها را به آرامی در کنار هم درون قابلمه بچینید.

توجه داشته باشید که خوشمزه گی و خوب پخته شدن دلمه، به تنظیم درجه حرارت آن بستگی دارد پس حرارت آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و زمان دهید تا به آرامی رنگ دلمه های شما تغییر کند و آب درون قابلمه غلیظ تر و تا حد زیادی تبخیر گردد.

با توجه به میزان بادمجان و فلفل ممکن است مدت زمان پخت دلمه های شما کمتر یا بیشتر باشد.

پس از شما خواهش می کنیم در این مرحله نیز دقت لازم را به خرج دهید و با توجه به تغییر رنگ دلمه ها و میزان آب به جای مانده چک کنید تا دلمه هایتان به حد مطلوب پخته باشد.

در آخر اگر تمایل داشتید برای چاشنی دلمه هایتان می توانید از میزانی آبلیموی طبیعی بهره ببرید.

به همین راحتی دلمه های خوشمزه و دلبر شما آماده شده است.

برای طرز تهیه دلمه برگ کلم اینجا کلیک کنید.

امیدواریم که از دستور امروز نیز کمال استفاده را برده باشید. اگر به آشپزی علاقه دارید در خبرنگاران بلاگ می توانید طرز تهیه دستورات آشپزی دیگر را مشاهده کنید.

منبع: sbs.com

منبع: اُکالا
انتشار: 16 دی 1400 بروزرسانی: 16 دی 1400 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2031

به "سریع ترین و خوشمزه ترین طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سریع ترین و خوشمزه ترین طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید