طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو؛ آموزش مرحله به مرحله
به گزارش سافاری رو، خورشت اسفناج یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که با ترکیب سبزیجات تازه و گوشت، طعمی دلپذیر و خاص پیدا می نماید. در روش تهیه خورشت آلو اسفناج با آلو تهیه می گردد، اما در این دستور، روش پخت خورشت اسفناج بدون آلو را آموزش می دهیم که همچنان خوشمزه، لعاب دار و مجذوب کننده خواهد بود. اگر در پی یک غذای سالم و خوش طعم برای وعده ناهار یا شام هستید، طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو را بخوانید و امتحان کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو
- گوشت خورشتی (گوسفندی یا گوساله) 300 گرم
- اسفناج تازه 500 گرم
- پیاز بزرگ 2 عدد
- سیر 2 حبه
- عدس اختیاری
- آب لیمو یا آبغوره 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
- روغن سرخ کردنی به اندازه لازم
طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو
مرحله اول: اسفناج را آماده کنید
برگ های اسفناج را تمیز شسته و خرد کنید. بهتر است اسفناج را خیلی ریز نکنید تا هنگام پخت، بافت آن حفظ گردد سپس آن را داخل تابه ای بدون روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی اش تبخیر گردد. در صورت تمایل می توانید یک قاشق روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله دوم: پیاز و گوشت را تفت دهید
در یک قابلمه، کمی روغن بریزید و پیازهای خردشده را اضافه کنید. وقتی پیاز طلایی شد، زردچوبه و فلفل را اضافه نموده و تفت دهید. حالا تکه های گوشت را اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم: آب اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد
سه تا چهار لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید. اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد. مدت زمان پخت بسته به نوع گوشت بین یک ساعت ونیم تا 2 ساعت خواهد بود.
مرحله پنجم: چاشنی بزنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد
15 دقیقه قبل از اتمام پخت، نمک و آب لیمو یا آبغوره را اضافه کنید. در این مرحله، اگر می خواهید خورشت لعاب بیشتری داشته باشد، یک قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب حل نموده و به خورشت اضافه کنید.
مرحله ششم: خورشت را سرو کنید
خورشت اسفناج بدون آلو پس از جا افتادن، آماده سرو است. آن را در ظرف مناسب ریخته و همراه با برنج زعفرانی میل کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه خورشت اسفناج بدون آلو
خورشت اسفناج یکی از غذاهای اصیل و مغذی ایرانی است که در شهرهای مختلف به روش های متنوعی طبخ می گردد. این خورشت را می توان با گوشت قرمز، مرغ یا حتی به صورت گیاهی تهیه کرد. در این بخش، نکات مهمی برای بهبود طرز تهیه خورشت اسفناج با گوشت آورده ایم تا خورشتی خوشمزه، جاافتاده و لذیذ داشته باشید.
تفاوت خورشت اسفناج بدون آلو و خورشت آلو اسفناج با مرغ
اگر طعم شیرین آلو را نمی پسندید، می توانید خورشت اسفناج را بدون آلو تهیه کنید. اما در طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ، آلو به خورشت اضافه می گردد که طعم ترش و شیرین خاصی ایجاد می نماید. برای متعادل کردن طعم، اندازه کمی رب انار یا آب غوره به خورشت اضافه کنید. در خبرنگاران روش تهیه خورشت آلو و اسفناج با بوقلمون را نیز بخوانید.
استفاده از گوشت گوسفندی برای طعمی اصیل تر
در طرز تهیه خورش آلو اسفناج با گوشت گوسفندی، بهتر است از گوشت با استخوان مانند ماهیچه یا سردست بهره ببرید. گوشت گوسفندی چربی بیشتری دارد و به خورشت طعم لذیذتری می بخشد. برای کاهش بوی زهم گوشت، آن را ابتدا با پیاز و زردچوبه تفت دهید.
راز جا افتادن خورشت آلو اسفناج
برای اینکه خورشت اسفناج لعاب دار و خوش طعم گردد، اجازه دهید حداقل 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد. اگر خورشت رقیق شد، کمی آرد سرخ شده یا نشاسته را در آب حل نموده و به خورشت اضافه کنید. حرارت ملایم و زمان کافی، دو عامل مهم در جا افتادن خورشت آلو اسفناج هستند.
خورشت اسفناج مازندرانی و تفاوت آن با دستور اصلی
در طرز تهیه خورش اسفناج مازندرانی، علاوه بر اسفناج، سبزیجات محلی مانند جعفری و گشنیز نیز استفاده می گردد. بعلاوه، مازندرانی ها از رب انار و گردو برای ایجاد طعمی ملس در خورشت استفاده می نمایند. این ترکیب باعث می گردد خورشت عطر و طعم بی نظیری داشته باشد.
استفاده از لوبیا در خورشت اسفناج برای قوام بیشتر
اگر می خواهید خورشت اسفناج لعاب بیشتری داشته باشد، می توانید از حبوباتی مثل لوبیا بهره ببرید. در خورش اسفناج با لوبیا، معمولاً لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را از قبل پخته و در نیمه دوم پخت اضافه می نمایند. این کار باعث می گردد خورشت غلیظ تر و مقوی تر گردد. در خبرنگاران طرز تهیه خورشت کرفس با لوبیا ساده می توانید بخوانید.
جایگزین گوشت در خورشت اسفناج برای رژیم گیاهخواری
اگر در پی یک غذای سبک تر هستید، خورشت اسفناج بدون گوشت را امتحان کنید. در این روش، می توانید از قارچ، سویا یا حتی عدس به عنوان جایگزین پروتئین بهره ببرید. بعلاوه، افزودن گردو یا کنجد، ارزش غذایی این خورشت را افزایش می دهد.
اضافه کردن رب انار برای طعمی خاص تر
در بعضی منطقه ها شمالی، طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ و رب انار محبوبیت زیادی دارد. رب انار، طعم ترش و شیرین ملایمی به خورشت می دهد و باعث می گردد طعم اسفناج بیشتر به چشم بیاید. در این روش، رب انار را 15 دقیقه قبل از خاتمه پخت اضافه کنید تا رنگ و عطر خورشت حفظ گردد. طرز تهیه رب انار را می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.
اگه شما هم این خورشت را به سبک خاصی درست می کنید یا ادویه و ترکیب متفاوتی استفاده می کنید، حتما نظر خود را در بخش دیدگاه ها با ما و بقیه همراهان به اشتراک بگذارید!
منبع: کتاب کاله