طرز تهیه نخود پلو با کشمش خوشمزه و عطردار

به گزارش سافاری رو، نخود پلو با کشمش یکی از غذاهای اصیل و مقوی ایرانی است که عطر ادویه های معطر مانند هل و زیره در کنار طعم شیرین کشمش، آن را خاص و متفاوت می نماید. این غذا به خصوص در مراسم و سفره های مهمانی هواداران زیادی دارد. نخود پلو با کشمش برخلاف بسیاری از مدل های دیگر نخود پلو، نیازی به گوشت یا مرغ ندارد و ترکیب حبوبات با ادویه های معطر و کشمش، غذایی گیاهی و سالم ایجاد می نماید. در این دستور، نخود با استفاده از زودپز پخته می گردد تا سریع تر آماده گردد و در مرحله پخت برنج، ادویه های معطری چون هل و زیره به کار می رود تا طعم بی نظیری به غذا بدهد.

طرز تهیه نخود پلو با کشمش خوشمزه و عطردار

مواد لازم برای طرز تهیه نخود پلو با کشمش

  • برنج ایرانی 3 پیمانه
  • نخود آبگوشتی (خیس خورده) 1 پیمانه
  • کشمش پلویی 1 پیمانه
  • پیاز 2 عدد میانه
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • هل ساییده 1 قاشق غذاخوری
  • زیره سبز 1 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین و فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مراحل طرز تهیه نخود پلو با کشمش

مرحله اول: پخت نخود در زودپز

نخودها را که از شب قبل خیس نموده اید، داخل زودپز بریزید و به میزان کافی آب و کمی نمک اضافه کنید. سپس اجازه دهید نخودها حدود 30 تا 40 دقیقه بپزند تا کاملا نرم شوند. استفاده از زودپز زمان پخت را کاهش می دهد و نخودها را یکدست نرم می نماید. این مرحله پایه اصلی نخود پلو است، بنابراین مطمئن شوید نخودها نه بیش از حد له شوند و نه نیم پز باقی بمانند.

مرحله دوم: آماده سازی برنج

برنج را از قبل شسته و حدود یک ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس قابلمه ای مناسب انتخاب نموده و برنج را با میزان کافی آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا آغاز به جوشیدن کند. این مرحله برای آماده سازی برنج بسیار مهم است، چراکه پخت برنج باید همزمان با اضافه کردن نخود و کشمش هماهنگ گردد تا همه مواد طعم دار و یکدست شوند.

مرحله سوم: افزودن نخود به برنج در حال جوش

وقتی برنج در حال جوشیدن و نیم پز شدن است، نخودهای نرم و پخته را به آن اضافه کنید. این ترکیب به برنج عطر و طعم خاصی می دهد و باعث می گردد مواد به طور کامل با یکدیگر ترکیب شوند. دقت کنید نخود را در همین مرحله اضافه کنید تا در بخار دم کشی، طعمش با برنج هماهنگ گردد و غذایی خوشمزه و یکدست به دست آید.

مرحله چهارم: اضافه کردن کشمش

کشمش پلویی را از قبل شسته و کمی در روغن یا کره تفت دهید تا براق و معطر گردد. سپس آن را به قابلمه برنج و نخود اضافه کنید. کشمش علاوه بر طعم شیرین، ارزش غذایی بالایی دارد و تعادل جالبی بین مزه نخود و برنج ایجاد می نماید. بهتر است کشمش را در همین مرحله بیفزایید تا عطرش در برنج نفوذ کند و بافت نرم تری داشته باشد.

مرحله پنجم: افزودن ادویه ها و دم کشی برنج

در آخرین مرحله، هل کوبیده، زیره و فلفل سیاه را روی برنج، نخود و کشمش بریزید. این ادویه ها باعث می شوند غذای شما بوی بی نظیری بگیرد و به سبک اصیل ایرانی یا حتی افغانی نزدیک گردد. سپس شعله را کم نموده و دم کنی روی قابلمه بگذارید تا برنج به خوبی دم بکشد. بعد از حدود 30 دقیقه، نخود پلو با کشمش آماده سرو است.

نکات کلیدی در طرز تهیه نخود پلو با کشمش

نخود پلو بدون گوشت با کشمش یکی از سالم ترین و خوش طعم ترین غذاهای سنتی است که در کنار غذاهای مشابه مانند نخود پلو با گوشت یا نخود پلو با مرغ، جایگاه ویژه ای در سفره های ایرانی و ترکیه ای دارد. رعایت جزئیات زیر به شما یاری می نماید برترین نتیجه را از پخت این غذا بگیرید.

انتخاب نوع نخود

اگر نخود پلو بدون گوشت درست می کنید، بهتر است نخودها کاملا نرم شوند تا طعم غالب تری در غذا داشته باشند. نخود تازه و باکیفیت، تفاوت زیادی در نتیجه ایجاد می نماید.

استفاده از کشمش مرغوب

درست مثل طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده که احتیاج به مواد باکیفیت دارد، در این غذا نیز انتخاب کشمش مرغوب اهمیت دارد. کشمش باید شیرین و گوشتی باشد تا با نخود و برنج هماهنگ گردد.

ادویه ها را دست کم نگیرید

هل، زیره و فلفل سیاه عطر بی نظیری به این غذا می دهند. همان طور که در نخود پلو ترکیه تاکید می گردد، ادویه ها روح اصلی غذا هستند. میزانشان را متناسب با ذائقه تنظیم کنید. طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ نموده در خبرنگاران مطالعه کنید.

تنوع در روش پخت

اگرچه در این دستور نخود پلو با کشمش بدون گوشت آموزش داده شد، اما می توانید مشابه طرز تهیه نخود پلو با مرغ یا نخود پلو با گوشت، پروتئین دلخواهتان را هم اضافه کنید. در منطقه ها مختلف، این غذا به گونه ای متفاوت طبخ می گردد. برای مثال نخود پلو ترکیه به همراه ادویه های متنوع و گاهی سبزیجات دیگر تهیه می گردد. همینطور در جنوب ایران از کشمش بیشتری استفاده می نمایند. شما هم می توانید با الهام گرفتن از این تنوع، طرز تهیه مخصوص خودتان را بسازید.

ترکیب با سبزیجات

بعضی افراد علاقه دارند هنگام دم کشیدن برنج، میزانی شوید خشک یا تازه اضافه نمایند. این روش که شبیه به نخود پلو با شوید است، باعث می گردد عطر سبزی در کنار کشمش و نخود طعم متفاوتی ایجاد کند. اگر دنبال طعمی تازه و متفاوت هستید، این انتخاب پیشنهاد می گردد.

استفاده از گوشت یا مرغ در کنار نخود پلو

اگر تمایل دارید غذای شما پروتئینی تر باشد، می توانید به جای نسخه ساده، از روش طرز تهیه نخود پلو با گوشت یا حتی نخود پلو با مرغ بهره ببرید. در این حالت گوشت یا مرغ را جداگانه بپزید و لابه لای برنج قرار دهید تا غذای شما کامل تر گردد. بعضی خانواده ها ترجیح می دهند به جای گوشت تکه ای از گوشت چرخ نموده استفاده نمایند. در این روش مشابه نخود پلو با گوشت چرخ نموده، کوفته های کوچک درست نموده و همراه با نخود و برنج دم می کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 مهر 1404 بروزرسانی: 7 مهر 1404 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2561

به "طرز تهیه نخود پلو با کشمش خوشمزه و عطردار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نخود پلو با کشمش خوشمزه و عطردار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید