عرضه سهام نیروگاه ها در بورس به کجا رسید؟

به گزارش سافاری رو، به گزارش خبرنگاران، محسن طرزطلب مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در خصوص واگذاری نیروگاه ها گفت: با توجه به سیاست های دولت، واگذاری نیروگاه ها از سال گذشته در فهرست سازمان خصوصی سازی قرار گرفته که به هلدینگ سه حوزه نیروگاهی تبدیل شده اند.

عرضه سهام نیروگاه ها در بورس به کجا رسید؟

او ادامه داد: در حال حاضر سه هلدینگ نیروگاهی شرق، غرب و مرکز ثبت شده اند و ظرفیت این مجموع نیروگاهی 12 هزار و 250 مگاوات است به همین دلیل در حال پذیرش در بازار سرمایه هستند تا در بازار بورس سهام این نیروگاه ها عرضه شود.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی افزود: بر اساس اصل 44 و تکالیف اجرا شده از سوی نظام بایستی شرکت برق حرارتی به عنوان یک دستگاه دولتی 80 درصد تاسیسات تولید خود را به بخش خصوصی واگذار کند.

طرزطلب با تاکید بر اینکه واگذاری نیروگاه ها مربوط به امروز و دیروز نیست و از سال 95 وارد فهرست سازمان خصوصی سازی شده اند، گفت: با وجود اینکه نیروگاه رامین جزو مجموعه های قدیمی تولید برق کشور است، اما ارزش دارایی آن بیش از 15 هزار میلیارد تومان است.

این مقام مسئول گفت: به طور کلی خریدار این نیروگاه بایستی برق تولیدی را به قیمت 50 تومان به فروش برساند که در نهایت سالانه حدود 300 میلیارد تومان درآمد از این محل ایجاد خواهد شد. از همین رقم نیز باید 200 میلیارد تومان صرف امور جاری نیروگاه شود که این گونه زمان بازگشت سرمایه بسیار طولانی خواهد بود و برای بخش خصوصی خرید این مجموعه نیز به صرفه نخواهد بود.

به گفته مدیر عامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی به طور کلی مدیریت واگذاری نیروگاه ها در اختیار سازمان خصوصی سازی است.

طرزطلب در سرانجام شرح داد: به همین دلیل تصمیم گرفته شد که نیروگاه ها به صورت هلدینگ واگذار و سهام آن ها در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد که با این روال تنها 49 درصد سهام نیروگاه ها واگذار می شود و 51 درصد این سهام در اختیار دولت خواهد بود.

منبع: خبرنگاران

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 8 دی 1400 بروزرسانی: 8 دی 1400 گردآورنده: safariro.ir شناسه مطلب: 2023

به "عرضه سهام نیروگاه ها در بورس به کجا رسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عرضه سهام نیروگاه ها در بورس به کجا رسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید